Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai

de Miha
2140 vizualizări
Tarta aperitiv cu ciuperci si branza

Imi plac ciupercile. Toate, de toate felurile si soiurile. Dar cum in afara de Champignion si Pleurotus nu prea gasesc proaspete le folosesc destul de des, hribii si galbiorii ramanand acolo la capitolul „pofta-n cui” :))

Pentru astazi am pregatit o tarta aperitiv cu ciuperci si branza Brie, o bunatate nu altceva. Pentru cei ce nu sufera branza cu mucegai, se poate inlocui cu orice altfel de branza, important e sa va placa.

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g unt
  • 1 lingura apa rece
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 125 g branza Brie
  • cateva ciuperci champignion brune
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
  • 2-3 linguri parmezan

Mod de preparare Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai:

Aluat:

Intr-un castron punem faina amestecata cu putina sare si untul rece, taiat cubulete. Framantam rapid cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie ca niste firimituri. Adaugam 1 lingura de apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluat pentru tarta aperitiv

Intindem aluatul intr-un vas termorezistent (20 cm diametru) ridicand si pe laterale formand o bordura. Punem un strat de ciuperci taiate felii si dam vasul la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam oul bine batut cu smantana, apoi adaugam branza Brie taiata bucatele, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust. Turnam compozitia peste stratul de ciuperci. Acoperim cu un strat generos de parmezan

Compozitie pentru tarta aperitiv

si dam vasul la cuptor la foc mediu pana tarta se rumeneste deasupra.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta. Pofta buna! 😉

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza cu mucegai

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Diana 17 august 2013 - 9:50

:)) Iar branza albastra ? neaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))(chiar daca poate fi inlocuita :d)

Răspuns
Miha 17 august 2013 - 11:09

:))))
De fiecare data cand o folosesc la tine ma gandesc! :)))))

Răspuns

Lasă un răspuns