Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Cine ii cunoaste pe piticii mei stie ca nu sunt mari amatori de legume. Dar eu sunt perseverenta si creativa ­čśë si reusesc de cele mai multe ori sa-i mai pacalesc cu cate vreo leguma sau aliment-minune. :)) Asa s-a intamplat si cu dovlecelul ce-l aveam in frigider… L-am strecurat in tarta cu branza, la sfarsit le-am facut si un sos de usturoi cu smantana si marar si-au mancat pana s-au batut cu mana pe burta :)) Da, ma felicit si de data asta! :)))

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • ~500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 300 g telemea de capra
  • 1 mana de baby spanac
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare si piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • seminte de negrilica si susan
loading...

Mod de preparare Tarta cu dovlecei si branza de capra:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Dovlecelul il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare si lasam putin deoparte pana isi lasa zeama. Il scurgem apoi bine presandu-l intre palme si-l punem intr-un castron. Punem si branza sfaramata, smantana, oul si spanacul tocat. Piperam dupa gust (puneti si sare daca o sa mai considerati ca este necesar) si amestecam totul bine pana la omogenizare.

Aluatul dospit il intindem in foaie subtire, apoi decupam un cerc de cca 25 cm diametru. Restul de aluat il impletim si-l punem peste cercul de aluat, ca o bordura. In mijloc punem compozitia de branza cu dovlecel.

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Ungem marginile cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si presaram seminte de negrilica. Peste compozitia de branza am presarat si cateva seminte de susan.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Se serveste calda, dar este foarte buna si rece, servita ca aperitiv.

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]