Mancaruri cu pui

Tarta cu ficat

loading...

Avem nevoie de:

300 g ficat de pasare
1/2 cana orez
1 ceapa
3 cartofi
4 linguri smantana
50 g unt
1 ou
2 linguri cascaval ras
2 linguri ulei masline
2 linguri pesmet
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingutita nucsoara
sare si piper

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.

Ficatul se toaca si se pune peste orez.Se adauga rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.

In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.

Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.

Deasupra se toarna un amestec facut din ou,2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana,bine amestecate.

Se da la cuptor pana se rumeneste.

Se portioneaza dupa ce se racoreste.

loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Miha ce bunaciune de apertiv ai facut tu aici,yamii,suna super tarta asta cu ficat, pusi.

  2. sa stii ca a fost tare buna,dar piticii n-au vrut sa pape. 🙁 Cica placinta tre sa fie dulce nu sarata. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]