Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu mascarpone si mozzarella

O tarta foarte usor de facut, ce poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Cremoasa si cu multa branza, cu ceva bucatele de carne…este pur si simplu grozava.

Tarta cu mascarpone si mozzarella este minunata pentru un inceput de saptamana excelent!

Tarta aperitiv

Tarta aperitiv cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat
loading...

Mod de preparare Tarta cu mascarpone si mozzarella:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Tarta aperitiv cu mozzarella

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

Compozitie branza pentru tarta

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Cum se face tarta aperitiv

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Mascarpone SI mozzarela in aceeasi farfurie? It must be heaven! 🙂

    Saptamana frumoasa!

  2. A inceput sezonul tartelor .
    Cuptoarele duduie ,aluaturile se auresc ,iar umpluturile aburesc .:)
    Eu ti-am furat trandafirasul . 🙂

  3. bun,bun!!!interesanta combinatie!!O zi frumoasa!!

  4. da, faina dar puteai si tu s-o lasi sa se rumeneasca mai bine, grabito :)))))

  5. Buna trebuie sa fi fost,asa-i?Pup!

  6. super buna..asa-i?

  7. imi place combinatia 😉 !!!!!

  8. Asta-i sigur pe gustul meu…si n-am facut tarta cam de multisor…
    Minunata!!!Pupici si o saptamana frumoasa!!!

  9. Ce felie gustoasa

  10. Un deliciu! Mmmmmm … vreau si eu!

  11. Neata fetelor. Si multumesc frumos de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

  12. Gabi, asa e…is grabita. :))) Mereu pe fuga, mereu in viteza… Si ma mai mir oare cu cine seamana fii-miu? :)))

    Revenind la tarta, ea e rumenita. Doar fasiile alea de aluat is mai albicioase pentru ca nu le-am uns. Data viitoate promit sa o fac. :))) Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]