Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

Atunci cand vreti ceva usor de facut si savuros pana la ultima firimitura, puteti incerca aceasta tarta cu mere si crema de vanilie. N-o sa va para rau, pe cuvant! Merele se pot inlocui cu orice alt fel de fructe va plac, la fel cum se pot pune si in stare cruda, nu neaparat caramelizate.

tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie:

Aluat:
Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Tarta cu mere

Crema de vanilie:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

tarta cu crema de vanilie si mere

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Ce apetisanta-i. ;;) <3

  2. Gabi, pune cafea intr-un termos si hai incoa’ :)))

  3. Belle tarte, j’adore elle est superbe belle, merci pour ce baux partage!

    bisous

  4. Foietaj,mere caramelizate…..mmmm vin si eu!Pupici!

  5. Foarte imbietoare….am trecut-o pe lista…exact pe gustul meu!!!Te pup si o seara placuta !!!

  6. Hmmm vin si eu!! o super tarta! Pupicei!

  7. Minunata tarta aceasta! Si gata in doi timpi si trei miscari! 🙂

  8. Prefer sa mananc de-a gata. Mai ai?

  9. Foarte gustoasa tarta!

  10. Mama,ce simpla si delicioasa este!
    te pupic de noapte buna!!

  11. FF Buna! zilele astea ma incumet la prajitura kinder… Pup

  12. Natasha says:

    Arata super,am trecut o pe lista,toate prajiturele care le am facut de la tine,toate au un gust delicios,multumim pentru retete.pup

  13. arata foarte bine!!!si combinatia o stiu ca e super delicioasa!!Pupici!!

  14. Tre’ sa fie o … mi-nu-na-tieeeeeeeeeeeeeeee .
    Saptamana frumoasa , sanatate piciului si spor la bulgareala

  15. Minunata tarta:)!!!!Pupici:x

  16. Mmm, perfect arata tarta si e perfecta pentru gustul meu!!!Pup!

  17. Miha, dupa muffins acum ma tentezi cu placinta asta minunata. La multi ani si numai bine.

  18. E o bunatate! 😉

    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]