Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

Atunci cand vreti ceva usor de facut si savuros pana la ultima firimitura, puteti incerca aceasta tarta cu mere si crema de vanilie. N-o sa va para rau, pe cuvant! Merele se pot inlocui cu orice alt fel de fructe va plac, la fel cum se pot pune si in stare cruda, nu neaparat caramelizate.

tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie:

Aluat:
Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Tarta cu mere

Crema de vanilie:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

tarta cu crema de vanilie si mere

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Ce apetisanta-i. ;;) <3

  2. Gabi, pune cafea intr-un termos si hai incoa’ :)))

  3. Belle tarte, j’adore elle est superbe belle, merci pour ce baux partage!

    bisous

  4. Foietaj,mere caramelizate…..mmmm vin si eu!Pupici!

  5. Foarte imbietoare….am trecut-o pe lista…exact pe gustul meu!!!Te pup si o seara placuta !!!

  6. Hmmm vin si eu!! o super tarta! Pupicei!

  7. Minunata tarta aceasta! Si gata in doi timpi si trei miscari! 🙂

  8. Prefer sa mananc de-a gata. Mai ai?

  9. Foarte gustoasa tarta!

  10. Mama,ce simpla si delicioasa este!
    te pupic de noapte buna!!

  11. FF Buna! zilele astea ma incumet la prajitura kinder… Pup

  12. Natasha says:

    Arata super,am trecut o pe lista,toate prajiturele care le am facut de la tine,toate au un gust delicios,multumim pentru retete.pup

  13. arata foarte bine!!!si combinatia o stiu ca e super delicioasa!!Pupici!!

  14. Tre’ sa fie o … mi-nu-na-tieeeeeeeeeeeeeeee .
    Saptamana frumoasa , sanatate piciului si spor la bulgareala

  15. Minunata tarta:)!!!!Pupici:x

  16. Mmm, perfect arata tarta si e perfecta pentru gustul meu!!!Pup!

  17. Miha, dupa muffins acum ma tentezi cu placinta asta minunata. La multi ani si numai bine.

  18. E o bunatate! 😉

    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]