Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si aluat dospit

Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉

Tarta cu mere si aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.

Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.

Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.

Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉

Tarta cu mere rase

Cornuri pufoase cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. suuuuuper! bravo, mami!

  2. tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂

  3. Miho,tu esti Tana? :))

  4. Multumesc Ellis! Pup!

  5. da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂

  6. Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]