Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si aluat dospit

Tarta cu mere si aluat dospit

Pentru aceasta tarta cu mere si aluat dospit am folosit pentru aluat reteta Tanei de pe culinar. Am facut reteta completa desi tava mea e cam mica, dar n-a fost o problema, din ce-a ramas am facut niste cornuri pufoase cu ciocolata si gem. 😉

Tarta cu mere si aluat dospit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si aluat dospit:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus in masina de paine la programul de framantare + dospire. In tot acest timp am pregatit umplutura de mere.

Am dat merele pe razatoarea mare si le-am calit impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Am lasat la racit pana a fost gata aluatul.

Am tapetat forma cu hartie de copt, am intins o foaie de aluat pe care dupa ce am asezat-o in forma am intepat-o cu furculita din loc in loc. Am turnat merele si am acoperit cu o alta foaie de aluat, pe care la randul ei am intepat-o cu furculita. Albusul ramas l-am batut bine cu zahar vanilat si am uns tarta, cu o pensula. Am copt la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am taiat felii pe care le-am pudrat cu zahar.

Din restul de aluat am facut cateva cornuri pufoase cu ciocolata Nutella si gem de prune. 😉

Tarta cu mere rase

Cornuri pufoase cu ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. suuuuuper! bravo, mami!

  2. tizo ti-a iesit minunata.e reteta scrisa de mine,acum am emigrat pe DC 🙂

  3. Miho,tu esti Tana? :))

  4. Multumesc Ellis! Pup!

  5. da da in buletin mihaela,in rest tana,osna si mami 🙂

  6. Ahaaaa…pai spune asa mey…N-am stiut…am ramas in urma cu stirile…:))

  7. Este un fel de placinta cu mere, adica este acelasi lucru… foarte bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]