Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si bezea

Reteta Tarta cu mere si bezea

Tarta cu mere

Felie tarta cu mere si bezea

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g branza de vaci
  • * 50 g zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * 4 linguri lapte
  • * 2 galbenusuri
  • * 250 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * Umplutura:
  • * 5-6 mere
  • * 100 g zahar
  • * scortisoara
  • * zeama de la 1/2 lamaie
  • * 50 g unt
  • * Pentru decor:
  • * 4 albusuri
  • * 100 g zahar
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si bezea:

Blat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si zaharul.

In alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Se intinde o foaie pe masa infainata si se imbraca o forma rotunda detasabila, unsa cu putin ulei. Aluatul se ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm inaltime. Cat timp pregatim umplutura dam tava la frigider.

Umplutura:

Merele curatate se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate cubuletele de mar sunt pline de caramel. Lasama la racit.

Presaram in tava putin pesmet si turnam merele. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Decor:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Dupa 20 minute de copt, se scoate tarta din cuptor si se spriteaza deasupra bezeaua, sub forma de gratar. Se da din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

Prajitura cu mere si bezea

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Te ha quedado preciosa y de sabor tiene que estar estupenda. Un saludo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]