Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere si crema de branza

Ca imi place sa fac dulciuri cred ca se stie :)) Si desi iubesc ciocolata, niciodata n-o sa ma dau in laturi de la o tarta cu mere, mai ales daca are si caramel. 😉

Nu e deloc greu de facut, e chiar rapida si delicioasa.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru o forma mica de 18 cm diametru:
  • 1/2 foaie aluat de foietaj
  • 100 g crema de branza Almette
  • 1 lingura unt moale
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru caramel:
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • In plus:
  • mere, cat sa acopere toata suprafata tartei
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere si crema de branza:

Aluatul se taie la marimea vasului in care vom coace tarta. Vasul se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza aluatul in vas si se da deoparte.

Crema de branza Almette se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga apoi untul, se omogenizeaza si se aromeaza cu scortisoara. Punem crema peste aluatul de foietaj. Deasupra cremei asezam merele taiate felii.

tarta cu mere si crema de branza

Zaharul pentru caramel il punem intr-un vas la topit. Cand a devenit auriu punem untul si smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand a devenit caldut il turnam peste mere.

tarta cu mere si crema de branza

Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile aluatului de foietaj se rumenesc usor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

tarta cu mere si crema de branza

tarta cu mere si crema de branza

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. wow, un deliciu mai Miha!!!

  2. Superba prezentarea, cum ne-ai obisnuit 🙂

  3. Gabriela T. says:

    Merge si cu crema de branza philadelphia?(sunt in alta tara de vreo 11 ani).Multumesc anticipat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]