Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere

Reteta Tarta cu mere

Tarta cu mere

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • sare un varf de cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g mere
  • 50 g unt
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara
loading...

Mod de preparare Tarta cu mere:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.

In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

  • Inutil sa mai spun ca eu am pus totul la robot. :))

3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime, dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt. Asezam, nivelam, cizelam… :)) apoi punem umplutura de mere

Merele rase se calesc cu unt si zahar dupa gust. Aproape de sfarsit se aromeaza cu scortisoara.

Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme. Noi am preferat floricele ­čÖé cu care am acoperit tarta.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumeneste.

Cand se raceste o scoatem din tava, prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]