Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Tarta cu piept de pui si ciuperci

loading...

 * Pentru aluat:

* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 100 g cotlet haiducesc
* 3 ciuperci mari
* 2 oua
* 100 g smantana
* 100 g cascaval
* 2 linguri suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.

Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.

Se portioneaza si se serveste calda.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. M-am inscris si eu la o feliuta din tarta ta,ca tare bine mai arata!yamy,yamy!pup si o seara faina!

  2. ooo faorte bun poate fi

  3. delicioasa tarta!

  4. Multumesc fetelor!
    Va poftesc la o feliuta! 🙂 Pupici!

  5. Anonymous says:

    Miha dar inloc de faina neagra…putem pune faina pentru pizza???astept raspuns….mersy…pupicii:*

  6. Desigur, se poate pune si faina pentru pizza. N-am folosit niciodata, nu stiu daca ar trebui pusa tot atat cat am pus faina neagra…Trebuie sa obtii un aluat elastic si omogen.

    Pup si eu!

  7. Miha…m-ai ucis! arata senzational, imi trag palme de pofta ce imi e :))) bestiala!

  8. Laura, tocmai ce-am ajuns si eu acasa si mi-e o foame de nu te vad. :)) Parca as vrea si eu o bucatica de tarta de asta, dar ca si tine… imi trag palme. :)))

    Pup fata draga! :-*

  9. jana mirea says:

    am scris reteta,foarte usor de facut si cred ca si gustoasa,multumim

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]