Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu piept de pui si mazare

Incercand sa ne acomodam cu „traiul de acasa” :)) de dupa concediu mai facem si cate ceva de mancare.

Pentru astazi va propun o reteta de tarta cu piept de pui si mazare care se face foarte usor si rezultatul este delicios. Noua ne-a placut, sper sa va placa si voua 😉

Tarta aperitiv cu pui si mazare

 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 ml apa
  • ~250 g faina + 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • chilli iute
  • 350 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 oua
  • 1 lingura marar deshidratat
  • 2 pumni de mazare
  • sare si piper
  • 150 g cascaval
loading...

Mod de preparare Tarta cu piept de pui si mazare:

Aluat:

Pentru baza acestei tarte am folosit un aluat simplu de paine, pe care il folosesc de obicei si la pizza, dar se poate inlocui cu orice aluat va place voua. Un aluat fraged, de exemplu, ar fi excelent.

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.  

Umplutura:

Pieptul de pui taiat cubulete si condimentat dupa gust cu sare, piper si chilli iute, se perpeleste usor intr-o tigaie in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand carnea incepe a se rumeni usor si zeama lasata a scazut se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Intr-un castron amestecam branza cu smantana, oua si marar. Se poate folosi si blenderul vertical pentru a obtine o crema fina de branza. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se adauga mazarea si se amesteca usor cu lingura.

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem aluatul, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Acoperim cu un strat gros de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Dupa cum va spuneam, este o tarta delicioasa, care poate fi servita si rece.

Tarta cu pui si mazare

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. Bine ai venit cu forte proaspete! Tarta bineinteles ca este yumm, yumm!

  2. Ce bine arata tarta,sigur ar fii pe placul meu !
    Pupici!

  3. Foarte bine arata. Imi plac taretele de orice fel :).
    O saptamana frumoasa!

  4. Arata tare bine,si tare buna.Si eu am gatit tot ceva cu pui.Te invit la o portie.O zi buna sa ai.

  5. Anonymous says:

    buna, Miha! bine ai revenit! delicioasa tarta dar as vrea sa stiu ce diametru are recipientul. multumesc! cu mult drag un salut, Mihaela ( radu nicolae ovidiu in f.)

  6. Me encanta. Saludos

  7. Minoki, multumesc!
    Imbratisari cu drag de ziua ta. 😉

  8. Mimmi, multumesc! Arata bine, dar e si foarte gustoasa. 😉

  9. O saptamana frumoasa si tie Ancuta draga! Pupici!

  10. DiaMar, multumesc de invitatie, voi veni negresit! 🙂

  11. Mihaela, tava de tarta e de 27 cm diametru.
    Pupici!

  12. Multumesc Bianka! :*

  13. Saludos, Jose Manuel!

  14. Delicioasa!!!Bine ai revenit!…Pupici!

  15. Arata foarte bine si ca atare e tare fotogenica tartutza ta!O saptamana buna si frumoasa sa ai,Miha:)))

  16. Cît de bine poate sa arate tarta!La ore de astea nu se umbla pe bloguri.Asa îmi trebuie!:D
    Noapte buna.

  17. Bine ai revenit din concediu. Apetisanta tarta. Pup!

  18. Bine ai revenit din concediu. Apetisanta tarta. Pup!

  19. Super tarat..vin si eu la o portie 🙂

  20. Excelenta reteta si prezentarea e de zile mari ce de obicei !!! Spor in toate !

  21. Apetisanta si arata foarte bine,pupici!

  22. cat de bine arata !!!! …. imi place puiul si ador mazarea , deci e perfecta!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]