Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu piept de pui si rosii

Aceasta tarta cu piept de pui si rosii a fost un real succes. Piticilor le-a placut foarte mult, iar acel „mami, sa ne mai faci” m-a incantat la maxim. :)) Cu drag va invit si pe voi la o portie.

Tarta aperitiv cu carne si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 100 g bacon
  • 1 cutie rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar deshidratat
  • Pentru decor:
  • 1 rosie
  • 50 g cascaval
loading...

Mod de preparare Tarta cu piept de pui si rosii:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Pieptul de pui taiat cuburi il punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu baconul taiat feliute. Cand grasimea de pe bacon s-a topit si carnea s-a rumenit usor adaugam rosiile cu tot cu suc si usturoiul pisat. Omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Fierbem pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

Intr-un castron sau farfurie adanca amestecam cascavalul, cu smantana si cele 2 oua. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar.

Intindem aluatul si-l punem ca baza in forma de tarta. Umplem tarta cu amestecul de carne cu rosii, apoi turnam deasupra amestecul de cascaval si smantana. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, ornam cu felii de rosii. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Nu numai bun, dar si foarte gustos

  2. bun bun…observ ca e si ceva mai usor: faina neagra, pui…si pe langa toate astea arata si tare bine!

  3. Bun de lins pe degete!!!si arata si foarteeee bine
    Pupici si o seara placuta!!!

  4. Cred ca e foarte buna. Eu cu siguranta am sa incerc reteta. In ultimul timp mi s-a pus pata pe tarte sarate.

  5. Ma autoinvit si eu la o feliuta, asta daca mai este… ca arata foarte bine !

  6. Super delicioasa, tarta!…Si pozele sunt superbe. Felicitari!

  7. Da, absolut pe gustul meu! Ti-a iesit ca-n reviste, superba!

  8. Iubesc tartele astea !

  9. ce buna trebuie sa fie,ador tartele!

  10. Arata excelent tarta ta!

  11. Multumesc tuturor de aprecieri!
    Maine va astept la masa! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]