Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Tarta cu rosii

Bine v-am regasit dragii mei dupa acest Craciun minunat pe care sper ca si voi l-ati petrecut frumos.

Pana vom incropi impreuna meniul pentru Revelion 😉 va propun aceasta tarta cu rosii absolut delicioasa, ce se poate servi ca atare sau alaturi de o bucatica buna de carne, pentru cei ce nu pot fara 😉

Tarta simpla cu rosii

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g  drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~550 g faina
  • Pentru topping:
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • usturoi cu piper Kotanyi
  • busuioc uscat Kotanyi
  • oregano uscat
loading...

Mod de preparare Tarta cu rosii:

  • Am facut o portie de aluat de paine, din care o parte ( cca 200 grame) am folosit pentru aceasta tarta, iar din ce-a ramas am facut o paine micuta de casa. 

Toate ingredientele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si  nelipicios.

Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra rosiile cherry taiate in jumatate. Presaram sare, piper cu usturoi, busuioc si oregano dupa gust. Stropim cu ulei de masline si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.
Se portioneaza si se serveste calda. E buna si rece.
Tarta cu rosii cherry
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

40 Comentarii

  1. arata grozav de apetisant!

  2. ce frumusica-i!s-o pape mama pe ea :))

  3. Arata ff bine!

  4. Una delicia como siempre.

    Desearte unas felices fiestas

  5. superba si delicioasa :*

  6. Delicioasa!Pupici!

  7. stanciu monica says:

    arata super si ma gindesc ca o sa fie fff buna.

  8. Tare bune!Dupa atata carne, merge la fix!Pup!

  9. Hmmmm arata super bine, dupa atata carne! Pupicei!!

  10. Multumesc mult fetelor de aprecieri! Va pupacesc cu drag!

  11. Un An Nou fericit si implinit,cu tot ceea ce iti doresti alaturi de cei dragi!
    La multi ani,draga Miha!

  12. Arata tare bine,mai ales acum dupa atata carne,merge la fix:*

  13. Miha, iti doresc sa ai un An Nou cu dragoste si sanatate. La multi ani!

  14. O portie se poate?

  15. La multi ani si un an nou plin de impliniri si bucurii.

  16. Iti doresc un an nou cat mai insorit, te-am trecut in leapsa, arunca o privire http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2011/12/leapsa-muzicala.html

  17. draga mea,iti doresc din tot sufletul un an nou fericit si plin de realizari!la multi ani!

  18. tarta ta e un fel de foccacia cu rosii. tare bine mai arata

  19. Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
    La multi ani!

  20. Va doresc (tie si familiei) sa aveti un sfirsit de an minunat iar noul an sa va aduca multa sanatate, fericire si realizari !
    La multi ani !!!
    Pupici !!!

  21. super ti-a iesit !!!
    La multi ani cu bucurii si sanatate !!!

  22. Fie ca noul an sa-ti aduca mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata, mai multe reusite decat esecuri, mai multe bucurii decat necazuri si multe, multe zambete! Sa-ti amintesti cu drag clipele petrecute alaturi de oamenii minunati, sa uiti de toate supararile, sa fii sanatoasa si plina de viata! La multi ani !!!!!!

  23. Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!

  24. La multi ani,draga Miha!

  25. La multi ani cu sanatate si bucurii!

  26. La multi ani, sanate, bucurii si impliniri alaturi de familia ta frumoasa! Te imbratisez cu drag!

  27. LA MULTI ANI! MULTA SANATATE SI NOROC IN TOATE

  28. Un 2012 peste asteptari 😉 La multi ani !!

  29. E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

  30. La multi ani! Noul an sa va aduca numai bucurii si sanatate!!!

  31. Anonymous says:

    Incercati si acest aluat frantuzesc pentru tarte: 500 g faina alba tip 000; 20 g drojdie proaspata/7 g deshidratata; 200 ml lapte; 1 ou; 1 varf cutit sare; 50 g unt; 1 lg zahar tos/14 g; Metoda este simpla. Maia din drojdie, 100 ml lapte cald, zahar tos. Untul se freaca cu faina, in rest se stie. Foarte fin. Iese 900 g aluat. M-as bucura daca ati aprecia.

  32. An Nou fericit cu împliniri şi multă sănătate ţie şi celor dragi!
    La mulţi ani!

  33. An Nou fericit, cu sanatate, belsug si impliniri!

  34. La multi ani!!!

  35. ce lucru minunat de simplu si bun dupa atata carne….

  36. draga Miha, La Multzi ani cu sanatate, si fie ca si in 2012 sa ne intalnim cu bucurie, sa schimbam retete si ganduri frumoase !

  37. Noul An 2012 să -ti aducă sanatate,noroc, realizări pe toate planurile,
    bucurii, prietenie, fericire, speranţa unui nou început, energia necesară pentru a-ti împlini toate dorinţele şi înţelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care le oferă.
    La mulţi ani!

  38. La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!

  39. La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]