Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Tarta de cartofi

Nu stiu daca e tocmai o tarta, dar n-am stiut cum sa-i spun altcumva. :))

Deci, o tarta de cartofi ce se aseamana destul de mult cu Rosti, celebrii cartofi elvetieni. Usor de facut, foarte buna si consistenta, se poate consuma ca atare sau ca garnitura. Desigur ca poate fi facuta si la cuptor, dar de aceasta data am preferat sa o fac pe aragaz, in tigaie.

Ingrediente

3 cartofi medii
100 g mozzarella
100 g telemea
2 oua
sare si piper
marar verde
1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit

loading...

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.

Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.

Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.

Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.

Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.

Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.

Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. imi place reteta asta. Am retinut-o.

  2. Reteta asta imi place! Azi am colindat pe blogul tau. N-am gasit ce cautam, dar m-am delectat cu retete minunate!

  3. Multumesc Mari. Ma bucur ca-ti place. 🙂
    Ce anume ai cautat si n-ai gasit?

  4. Amariei Mirela says:

    Am incercat varianta pe aragaz. Delicioasa. As vrea sa incerc si la cuptor. Cat trebuie tinuta si la ce temperatura? Mai trebuie intoarsa pe ambele parti cat e la cuptor? Merci!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]