Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Tarta de cartofi

Nu stiu daca e tocmai o tarta, dar n-am stiut cum sa-i spun altcumva. :))

Deci, o tarta de cartofi ce se aseamana destul de mult cu Rosti, celebrii cartofi elvetieni. Usor de facut, foarte buna si consistenta, se poate consuma ca atare sau ca garnitura. Desigur ca poate fi facuta si la cuptor, dar de aceasta data am preferat sa o fac pe aragaz, in tigaie.

Ingrediente

3 cartofi medii
100 g mozzarella
100 g telemea
2 oua
sare si piper
marar verde
1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.

Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.

Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.

Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.

Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.

Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.

Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. imi place reteta asta. Am retinut-o.

  2. Reteta asta imi place! Azi am colindat pe blogul tau. N-am gasit ce cautam, dar m-am delectat cu retete minunate!

  3. Multumesc Mari. Ma bucur ca-ti place. :)
    Ce anume ai cautat si n-ai gasit?

  4. Amariei Mirela says:

    Am incercat varianta pe aragaz. Delicioasa. As vrea sa incerc si la cuptor. Cat trebuie tinuta si la ce temperatura? Mai trebuie intoarsa pe ambele parti cat e la cuptor? Merci!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Mic dejun de duminica

Mic dejun de duminica

Mod de preparare Mic dejun de duminica: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu furculita. Se adauga ulei de masline si se amesteca usor pana la omogenizare. Se […]

Chifle aromate

Chifle aromate

Mod de preparare Chifle aromate: Mai intai preparati untul aromat, in cazul in care nu-l aveti gata preparat. Pentru aromatizare puteti folosi orice fel de condimente va plac si va sunt la indemana. Eu am folosit usturoi, busuioc verde, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Piseaza usturoiul si […]

Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Mod de preparare Oua umplute cu pasta de avocado: De la ouale fierte am folosit doar 3 galbenusuri. Restul le-am mancat cu mustar Am taiat fructul de avocado in 2 si am scobit miezul. Am pus intr-un castron, amstropit cu zeama de lamaie, apoi am adaugat patrunjelul verde, usturoiul curatat, […]

Oua romanesti gratinate

Oua romanesti gratinate

Mod de preparare Oua romanesti gratinate: Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu […]