Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Tarta de cartofi

Nu stiu daca e tocmai o tarta, dar n-am stiut cum sa-i spun altcumva. :))

Deci, o tarta de cartofi ce se aseamana destul de mult cu Rosti, celebrii cartofi elvetieni. Usor de facut, foarte buna si consistenta, se poate consuma ca atare sau ca garnitura. Desigur ca poate fi facuta si la cuptor, dar de aceasta data am preferat sa o fac pe aragaz, in tigaie.

Ingrediente

3 cartofi medii
100 g mozzarella
100 g telemea
2 oua
sare si piper
marar verde
1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.

Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.

Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.

Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.

Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.

Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.

Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. imi place reteta asta. Am retinut-o.

  2. Reteta asta imi place! Azi am colindat pe blogul tau. N-am gasit ce cautam, dar m-am delectat cu retete minunate!

  3. Multumesc Mari. Ma bucur ca-ti place. :)
    Ce anume ai cautat si n-ai gasit?

  4. Amariei Mirela says:

    Am incercat varianta pe aragaz. Delicioasa. As vrea sa incerc si la cuptor. Cat trebuie tinuta si la ce temperatura? Mai trebuie intoarsa pe ambele parti cat e la cuptor? Merci!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu mainile […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Omleta cu ciuperci la cuptor

Omleta cu ciuperci la cuptor

Mod de preparare Omleta cu ciuperci la cuptor: Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici […]