Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarte Tatin

loading...
Tarte Tatin

* 400 g aluat de foietaj
* 4 mere
* 100 g zahar
* 50 g unt
* scortisoara
* zeama de la 1/2 lamaie

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.

Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.

Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.

Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.

Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))

Sursa: aici si aici. 🙂 Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Te ha quedado excelente la tarta, se ve muy brillante y de sabor supongo que exquisita. Un saludo desde España

  2. Saludo Jose Manuel! 🙂 Gracias!

  3. super ti-a reusit 🙂 !

  4. Multumesc Anca!

  5. Asa, n-am mai mincat de multisor, dar servesc o feliuta de la tine, ca nu risc sa depun nici un gram… hi, hi… Hmmm, delicioasa… delicioasa… delicioasa…

  6. Arata foarte apetisant tarta!
    Pentru dulciuri minunate pe care le ai pe aici, si nu numai, te asteapta un premiu pe blogul meu 🙂
    Iti doresc o saptamana frumoasa!

  7. Foarte bine arata!

  8. Mmmmm… tara asta cu inghetata langa ea… yammmyyy… super este… Felicitari…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]