Retete de prajituri / Torturi

Tiramisu cu capsuni

loading...

La multi ani draga Mino, sa fii sanatoasa si multe bucurii!

* 2 galbenusuri
* 50 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g mascarpone
* 150 ml frisca lichida
* 500 g capsuni
* 1 pachet piscoturi

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.

Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.

Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.

Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que cosa tan rica de tiramisú. Se ve delicioso. Saludos

  2. Multumesc , Miho draga! A fost o adevrata surpriza. A fost si foarte gustos!!! Sper sa te surprind si eu cu ceva pe masura de ziua ta.

  3. Odata am facut si eu asemenea, dar nam putut taie prajitura 🙂
    Ata este foarte gustos

  4. Foarte bine arata!Si mai mult ca sigur este delicios!!!

  5. Anonymous says:

    nu am inteles ce este acela mascarpone daca puteti sa imi spuneti va rog

  6. Mascarpone este o crema de branza foarte fina, nesarata si se gaseste de cumparat in orice supermarket. Preturile variaza in functie de firma producatoare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]