Retete de prajituri / Torturi

Tiramisu cu capsuni

loading...

La multi ani draga Mino, sa fii sanatoasa si multe bucurii!

* 2 galbenusuri
* 50 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g mascarpone
* 150 ml frisca lichida
* 500 g capsuni
* 1 pachet piscoturi

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.

Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.

Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.

Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que cosa tan rica de tiramisú. Se ve delicioso. Saludos

  2. Multumesc , Miho draga! A fost o adevrata surpriza. A fost si foarte gustos!!! Sper sa te surprind si eu cu ceva pe masura de ziua ta.

  3. Odata am facut si eu asemenea, dar nam putut taie prajitura 🙂
    Ata este foarte gustos

  4. Foarte bine arata!Si mai mult ca sigur este delicios!!!

  5. Anonymous says:

    nu am inteles ce este acela mascarpone daca puteti sa imi spuneti va rog

  6. Mascarpone este o crema de branza foarte fina, nesarata si se gaseste de cumparat in orice supermarket. Preturile variaza in functie de firma producatoare.

Lasă un răspuns la Bianka Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale […]

Tort cu mousse de caramel si ciocolata

Tort cu mousse de caramel si ciocolata

Mod de preparare Tort cu mousse de caramel si ciocolata: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul, esenta de rom si cele 3 oua. […]

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar): Blat: Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare. mierea nu se foloseste in dieta […]

Tort cu mousse de ciocolata si lamaie

Tort cu mousse de ciocolata si lamaie

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata si lamaie: Blat crocant cu nuca: Intr-un castron punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, faina si un praf de sare. Se amesteca cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Se adauga nuca macinata si laptele si amestecam pana aluatul se leaga, fara a […]