Retete de prajituri / Torturi

Tiramisu cu capsuni

loading...

La multi ani draga Mino, sa fii sanatoasa si multe bucurii!

* 2 galbenusuri
* 50 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g mascarpone
* 150 ml frisca lichida
* 500 g capsuni
* 1 pachet piscoturi

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.

Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.

Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.

Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Que cosa tan rica de tiramisú. Se ve delicioso. Saludos

  2. Multumesc , Miho draga! A fost o adevrata surpriza. A fost si foarte gustos!!! Sper sa te surprind si eu cu ceva pe masura de ziua ta.

  3. Odata am facut si eu asemenea, dar nam putut taie prajitura 🙂
    Ata este foarte gustos

  4. Foarte bine arata!Si mai mult ca sigur este delicios!!!

  5. Anonymous says:

    nu am inteles ce este acela mascarpone daca puteti sa imi spuneti va rog

  6. Mascarpone este o crema de branza foarte fina, nesarata si se gaseste de cumparat in orice supermarket. Preturile variaza in functie de firma producatoare.

Lasă un răspuns la Bianka Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]