Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu lamaie

Asadar…bine v-am regasit! >:D<

De Revelion n-am vrut sa ma „complic” cu meniuri grele, prajituri si torturi elaborate. Si singura prajitura simpla ce-mi tot venea in minte era Tiramisu. Asta probabil ca sa nu dezmint vorba aia… de Revelion toata lumea face Tiramisu :)))

Astfel ca am decis…tiramisu sa fie, dar nu varianta clasica ci una mai usoara, cu crema de lamaie, dulce-acrisoara.

Tiramisu cu lamaie

Ingrediente

  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g lapte condendat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • zeama de lamaie dupa gust
  • Blat:
  • 1 pachet de piscoturi (24 bc)
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • putina ciocolata amaruie rasa
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana cafea tare, neindulcita
loading...

Mod de preparare Tiramisu cu lamaie:

Preparam cafeaua si o lasam la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e absolut necesar sa stea teapana.

Intr-un castron punem branza mascarpone si laptele condensat indulcit. Mixam pana crema se omogenizeaza, apoi incorporam frisca batuta. Gelatina o incalzim pe baie de abur sau la microunde pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema de mascarpone mixand energic. La sfarsit punem zeama de lamaie dupa gust, dupa cat de acra dorim sa fie crema.

Tava in care vom asambla prajitura se tapeteaza cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi trecute rapid prin cafea, jumatate din crema si continuam, ultimul rand fiind

  • Piscoturile nu se insiropeaza foarte tare, le treceti rapid prin cafea si doar pe o singura parte.

Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana crema se intareste. Rasturnam prajitura pe un platou si ornam cu frisca batuta si carlionti de ciocolata.

Cum se face tiramisu cu lamaie

  • Smantana rece se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca si se mixeaza pana se intareste.
  • Pentru carliontii de ciocolata rade ciocolata tinuta la temperatura camerei cu curatitorul de legume

Tiramisu cu lamaie

 

Tiramisu cu lamaie

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. La multi ani, Miha, sa aveti parte numai de bucurii in noul an!

  2. La multi ani si un An Nou cu bucurii. Vreau o felie mareee si eu!

  3. Diana says:

    Dai si mie ??? Eu am vrut sa fac Tiramisu de Anul nou , dar m-am sucit :d

  4. Nu-s eu fan tiramisu… dar cred ca al tau imi va placea!
    La Multi Ani!!!

  5. Delicios!
    La multi ani draga Miha!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]