Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu cu nuci caramelizate

Daca vrei sa te rasfeti intr-un week-end, dupa o saptamana istovitoare de munca, acest Tiramisu cu nuci caramelizate este ideal.

Noua ne-a placut foarte mult si inca de cand am vazut reteta la Laura am stiut ce-o sa fac cu mascarponele ce-l aveam in frigider. :))

Tiramisu cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 200 g miez de nuca
  • 150 g zahar
  • Pentru prajitura:
  • 1 pachet piscoturi (200 g)
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana cafea tare, neindulcita
loading...

Mod de preparare Tiramisu cu nuci caramelizate:

Caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas mic. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului adaugam nuca si amestecam usor, pana toata nuca este acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-au racit si caramelul s-a intarit foarte bine se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ciocanul de snitele.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la frigider pana se intareste crema. Se poate pune si la congelator pentru a scurta timpul de asteptare.

Mixam crema de ciocolata pana aceasta devine pufoasa. Separat, mixam mascarpone cu iaurtul, apoi amestecam usor cele 2 compozitii, amestecand cu o spatula. La sfarsit, adaugam ~ jumatate din cantitatea de nuci caramelizate, restul se pastreaza pentru ornat.

Inmuiem piscoturile in cafea. Se insiropeaza foarte putin si numai pe o parte, astfel incat sa poata absorbi si din umezeala cremei.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie de aluminiu sau folie alimentara se formeaza un strat de piscoturi. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi putin insiropate, restul de crema si inca un strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

In plus, vom avea nevoie de ~ 100 ml frisca batuta, pentru decor.

Rasturnam prajitura pe un platou,

Tiramisu cu nuci caramelizate

acoperim cu un strat subtire de frisca si tapetam cu restul de nuci caramelizate.

Tiramisu cu nuci in caramel

Delicios!

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. Miha nota 10. Prajiturilor cu nuci caramelizate (krantz- ul) nu le pot rezista!

  2. WOW cum arata!Felicitari pentru reteta si pentru prezentare! :*

  3. Si mie mi-a ramas gandul la el, cand l-am vazut la Laura.Arata bestial si isi asteapta si la mine randul.O zi buna!!!!

  4. Oau!! Prajitura mea preferata iar cu nuci caramelizate inca nu am incercat!! Pupicei!!

  5. Foarte fain arata! Ador nucile caramelizate!

  6. Cat de bine arata! Ador tiramisu! O sa incerc si varianta aceasta!

  7. Negresit, trebuie incercata:)Super:X O zi buna!

  8. Super arata!!!Nu am mancat, dar cred ca e grozava!Pup!

  9. Que rico, me llevo un trocito! Besos.

  10. arata minunat,Miha! am si eu reteta in plan

  11. Mmmm… cat de bine arata!!… Yammyyy!

  12. imi place, daca as avea mai mult timp cu siguranta as incerca-o, dar deocamdata ma multumesc doar cu pozele:)Felicitari!!

  13. Multumesc tare mult de aprecieri! Va imbratisez cu drag si va indemn din toata inima sa faceti prajitura. Este delicioasa cu adevarat! 🙂

  14. Anonymous says:

    arata senzational..dar iaurtul grecesc?unde il gasesc sau pot folosi si iaurt natural normal?felicitari pt toate retele,amalia

  15. Amalia, eu am cumparat din Lidl. E un iaurt mai gras, cred ca 10% grasimi. Poti inlocui cu orice alt iaurt gras, daca nu gasesti chiar de ala grecesc.

  16. Incredibila frumusete! Cred ca e divin…pup si o zi frumoasa tare sa ai!

  17. Multumesc Ruxy draga mea! Zi frumoasa si tie iti doresc din inima. :*

  18. Vai, asa ceva, tiramisu fara mine!! Pai, se poate??Si cu nuci caramelizateee…plang…de pofta! Las’ ca fac si io, fara tine, na 😛

  19. Hai ma Liana…ca vin dupa miros. :)))

  20. Anonymous says:

    m-am pus sa fac acest tiramisu care arata incredibil de bine.sper sa imi iasa la fel de bine ca in poza!

  21. arata foarte bn,eu am copiato pt.tema de la romana

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]