Tiramisu cu nuci caramelizate

de Miha
2406 vizualizări

Daca vrei sa te rasfeti intr-un week-end, dupa o saptamana istovitoare de munca, acest Tiramisu cu nuci caramelizate este ideal.

Noua ne-a placut foarte mult si inca de cand am vazut reteta la Laura am stiut ce-o sa fac cu mascarponele ce-l aveam in frigider. :))

Tiramisu cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 200 g miez de nuca
  • 150 g zahar
  • Pentru prajitura:
  • 1 pachet piscoturi (200 g)
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana cafea tare, neindulcita

Mod de preparare Tiramisu cu nuci caramelizate:

Caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas mic. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului adaugam nuca si amestecam usor, pana toata nuca este acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-au racit si caramelul s-a intarit foarte bine se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ciocanul de snitele.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la frigider pana se intareste crema. Se poate pune si la congelator pentru a scurta timpul de asteptare.

Mixam crema de ciocolata pana aceasta devine pufoasa. Separat, mixam mascarpone cu iaurtul, apoi amestecam usor cele 2 compozitii, amestecand cu o spatula. La sfarsit, adaugam ~ jumatate din cantitatea de nuci caramelizate, restul se pastreaza pentru ornat.

Inmuiem piscoturile in cafea. Se insiropeaza foarte putin si numai pe o parte, astfel incat sa poata absorbi si din umezeala cremei.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie de aluminiu sau folie alimentara se formeaza un strat de piscoturi. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi putin insiropate, restul de crema si inca un strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

In plus, vom avea nevoie de ~ 100 ml frisca batuta, pentru decor.

Rasturnam prajitura pe un platou,

Tiramisu cu nuci caramelizate

acoperim cu un strat subtire de frisca si tapetam cu restul de nuci caramelizate.

Tiramisu cu nuci in caramel

Delicios!

poate vă plac și rețetele

22 comentarii

irinaririna 23 ianuarie 2012 - 9:36

Miha nota 10. Prajiturilor cu nuci caramelizate (krantz- ul) nu le pot rezista!

Răspuns
Alina C. 23 ianuarie 2012 - 10:00

WOW cum arata!Felicitari pentru reteta si pentru prezentare! :*

Răspuns
Vasi 23 ianuarie 2012 - 10:01

Si mie mi-a ramas gandul la el, cand l-am vazut la Laura.Arata bestial si isi asteapta si la mine randul.O zi buna!!!!

Răspuns
Adela Zilahi 23 ianuarie 2012 - 10:01

Oau!! Prajitura mea preferata iar cu nuci caramelizate inca nu am incercat!! Pupicei!!

Răspuns
Antonina 23 ianuarie 2012 - 10:53

Foarte fain arata! Ador nucile caramelizate!

Răspuns
Top Cuisine avec Lavi 23 ianuarie 2012 - 14:00

Cat de bine arata! Ador tiramisu! O sa incerc si varianta aceasta!

Răspuns
Mare Maria 23 ianuarie 2012 - 15:07

Negresit, trebuie incercata:)Super:X O zi buna!

Răspuns
Mihaela - mykyduta 23 ianuarie 2012 - 16:14

Arata delicios!!!!

Răspuns
Licuta Marin 23 ianuarie 2012 - 17:30

Super arata!!!Nu am mancat, dar cred ca e grozava!Pup!

Răspuns
Yanina 23 ianuarie 2012 - 18:07

Que rico, me llevo un trocito! Besos.

Răspuns
Corina Ureche 23 ianuarie 2012 - 18:40

arata minunat,Miha! am si eu reteta in plan

Răspuns
felis 23 ianuarie 2012 - 20:07

Mmmm… cat de bine arata!!… Yammyyy!

Răspuns
fantezie in bucatarie 23 ianuarie 2012 - 21:26

imi place, daca as avea mai mult timp cu siguranta as incerca-o, dar deocamdata ma multumesc doar cu pozele:)Felicitari!!

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2012 - 10:46

Multumesc tare mult de aprecieri! Va imbratisez cu drag si va indemn din toata inima sa faceti prajitura. Este delicioasa cu adevarat! 🙂

Răspuns
Anonymous 25 ianuarie 2012 - 16:11

arata senzational..dar iaurtul grecesc?unde il gasesc sau pot folosi si iaurt natural normal?felicitari pt toate retele,amalia

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 16:13

Amalia, eu am cumparat din Lidl. E un iaurt mai gras, cred ca 10% grasimi. Poti inlocui cu orice alt iaurt gras, daca nu gasesti chiar de ala grecesc.

Răspuns
Ruxy 26 ianuarie 2012 - 12:08

Incredibila frumusete! Cred ca e divin…pup si o zi frumoasa tare sa ai!

Răspuns
Miha 26 ianuarie 2012 - 13:21

Multumesc Ruxy draga mea! Zi frumoasa si tie iti doresc din inima. :*

Răspuns
Liana10 5 februarie 2012 - 13:48

Vai, asa ceva, tiramisu fara mine!! Pai, se poate??Si cu nuci caramelizateee…plang…de pofta! Las’ ca fac si io, fara tine, na 😛

Răspuns
Miha 5 februarie 2012 - 14:15

Hai ma Liana…ca vin dupa miros. :)))

Răspuns
Anonymous 14 aprilie 2012 - 8:20

m-am pus sa fac acest tiramisu care arata incredibil de bine.sper sa imi iasa la fel de bine ca in poza!

Răspuns
bondar cristina maria 26 noiembrie 2014 - 14:41

arata foarte bn,eu am copiato pt.tema de la romana

Răspuns

Lasă un răspuns