Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tocanita de ciuperci cu carne

Tare m-am bucurat cand am gasit ciuperci de padure la supermarket. Congelate ce-i drept. Si combinate cu niscavai cartofi. Dar n-a contat, atat de mult mi le doream. ­čśÇ

Din prima punga am „scobit” cartofii :))) si am facut o tocanita de ciuperci simpla, asa… numai buna sa le simt gustul. La cea de-a doua punga am cochetat cu mai multe retete culinare dintr-o carte mai veche de bucate, pana la urma ajungand la reteta aceasta de tocanita. ­čśë

tocanita de ciuperci cu carne

Ingrediente

  • 1 punga amestec de ciuperci de padure cu cartofi (400 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 bucata de piept de curcan (~200g)
  • patrunjel verde
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne:

Calim ceapa tocata marunt in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cuburi si amestecand continuu calim carnea pana se albeste. Punem amestecul de ciuperci si cartofi, rosiile cu tot cu sucul din conserva, ardeiul gras tocat, vinul si apa atat cat sa fie toate acoperite. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut suficient. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. La sfarsit, pentru o savoare deosebita, presaram patrunjel verde tocat.

Se serveste calda cu mamaliguta. Delicioasa! ­čśë

tocanita de ciuperci cu carne

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Gata, mi-ai asigurat urmatoarea mancare gatita! Iti multumesc!
    Esti de toata nadejdea, sa stii!
    Te pup cu drag, Miha!

    Ilda ­čÖé
    Lavender Thoughts

  2. Ai pregatit o tocanita asa cum imi place!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]