Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tocanita de curcan cu masline

Asa-i ca e frig afara? Sau numai mie mi se pare? Nu iubesc caldura, imi place cand e mai frig, dar azi simt nevoia de cald. Sosete groase in picioare, o cafea fierbinte… si pentru pranz o mancare calda, o tocanita de curcan cu masline. 😉

Ingrediente

  • piept de curcan
  • 1 conserva rosii in suc
  • 3 cepe
  • 3 catei usturoi
  • masline fara samburi
  • sare si piper
  • busuioc verde
loading...

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cubulete si condimentat dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute se prajeste usor pe toate partile in putin ulei. Se adauga ceapa tocata si amestecam continuu pana ceapa se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile din conserva (date prin blender). Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu busuioc.

Se adauga putina apa si se tine la foc mic pana carnea este bine patrunsa si sosul a ajuns la consistenta dorita. Aproape de final se adauga usturoiul pisat si maslinele, se omogenizeaza si se mai dau cateva clocote.

Se serveste calda.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ramo says:

    Iti trimit de la mine raze de soare sa te incalzeasca!La noi e un timp superb.Apropo ai facu o reteta pe gustul meu..Pofta buna si weekend placut alaturi de cei dragi!

  2. ilda76 says:

    Ce bun, ce bun!!!
    Eu vreau tot ce gatesti tu!:D
    Pupici, Miha!
    Weekend insorit!

  3. Maine cred ca vin sa iau pranzul la tine.Buna papica!

  4. MMm ce bine arata! Nici mie nu-mi place caldura in exces, dar saptamana aceasta am simtit nevoia si eu 🙂 Pupici!

  5. Tare frumoasa prezentare! La noi e numai bine, dar n-as refuza o mancare calda 😉 Pup

  6. Eu in schimb sunt friguroasa rau si ador caldura 😀
    Imi place mult acest preparat si arata si tare bine 🙂
    Pupici caldurosi! :))

  7. Du-te si scoate repede din dulap o farfurie mai mare,adanca,din aia pt. ciorba si pune-mi o portie mare din tocanita asta!:)

    Pupici!

  8. Diana says:

    Ce-mi placeeeeeeeeeeee , busuioc , usturoi , rosii , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm … chiar acum o voi testa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]