Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tocanita de curcan

Cand merg in piata in perioada asta… de toate as cumpara. Cand vad atat de multe legume frumos colorate pe toate le-as baga in papornita. :)) Dar ai mei nu-s asa de entuziasmati. Si atunci, nu-mi ramane decat sa ma limitez la legume ce le pot masca intr-o mancare ce le place. Cu carne, adica. :))

Am copt ardei, am copt si gogosari… apoi am facut si tocanita.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • piept de curcan (n-am cantarit, dar puneti cat va place, mai mult sau mai putin. Sau deloc :)) )
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 gogosari copti
  • 2 ardei copti
  • 1 conserva de rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • putin oregano
  • busuioc verde
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri de ulei.  Cand s-au inmuiat adaugam osiile din conserva, cu tot cu suc si lasam sa dea in clocot. Adaugam pieptul de curcan taiat cubulete si omogenizam. Cand carnea se albeste adaugam gogosarii si ardeii copti, taiati cubulete sau dati prin blender. Daca este necesar adaugam si putina apa.  Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita. Intre timp saram si piperam dupa gust, aromam cu putin oregano si busuioc. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Aluatul de foietaj decongelat il taiem dupa forma vasului in care vom finaliza tocanita, cate 2 bucati de aluat, una dedesupt si una deasupra.

Punem cate o bucata de aluat pe fundul vasului, umplem pe 3/4 cu tocanita si acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat, ce o vom trece putin peste marginile vasului.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Va doresc pofta buna, ca noi am avut! 😉

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. gaby_d says:

    ce frumos! si nu au mancat nici de asta? 🙁

  2. Arata atat atat de bine.Da mie daca ei nu vor ca eu pap.Imi place ideea si o sa pregatesc si eu bunatate din asta.Vasele in care ai facut sunt micute nu?Pup!

  3. Ramo says:

    Esti la fel ca mama mea satisfaci dorintele tuturor!E pacat sa nu folosim abundenta de legume gustoase cere se gasesc in piata.

  4. ilda76 says:

    Asa o pofta mi s-a facut!!! De preparat, s-a notat!
    Pupicei, Miha!:)

    P.S. Chiar daca am lasat-o mai moale cu feedback-ul („timpul nu mai are rabdare”, cum bine zicea Marin Preda), sa stii ca eu sunt cu ochii pe tine, zilnic (macar pentru un minut si tot trec sa vad ce ai facut bun!)…

  5. Foarte frumoasa prezentarea. Cred ca este o bunatate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]