Mancaruri cu carne de porc / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Tocanita nationala

loading...

* 500 g carne de porc
* 2 cepe
* 1 ardei gras rosu
* 1 ardei gras galben
* 3 rosii
* 3 catei de usturoi
* sare si piper
* patrunjel

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit.

Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina apa, daca nu este lichid suficient.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da cratita la cuptor, pana scade toata zeama. Aporoape de sfarsit se adauga si patrunjelul marunt tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Poate fi foarte bun

  2. Am fost curioasa de ce i-ai zis nationala?
    Nu prea mi-am dat seama.
    E adevarat ca o pregatesc aproape toate gospodinele, dar fiecare are ceva aparte in reteta.
    Spre exemplu mie imi place cu mai multe rosii si cu ardeii copti.
    E foarte gustoasa si cu mamaliguta e delicioasa!

  3. Adevarat ca este gatita in orice bucatarie, e foarte buna, si nu prea complicat.

  4. Bianka, chiar este bun. 🙂

  5. Mari, eu doar am pastrat denumirea din cartea de bucate. 🙂
    In orice reteta fiecare gospodina isi aduce aportul, imbunatateste o reteta in functie de preferintele familiei, nu numai la aceasta tocanita.
    Nici salata boeuf nu mai este ce-a fost, daramite tocanita. :))))

  6. Da Maria, in orice bucatarie cred ca se face tocanita. De asta cred ca ii si spune nationala. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]