Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Tochitura moldoveneasca

loading...

* carne de porc ( ceafa, pulpa)
* 1 pahar de vin alb
* sare si piper

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. In momentul in care se adauga vinul se pot adauga si cateva bucati de ficat.

Se serveste cu mamaliguta calda, branza telemea sau de burduf, usturoi si oua ochiuri.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Que receta más curiosa. No la conocía de nada. Se ve excelente. Un saludo

  2. In Botosani,de unde era mama mea,tochitura se face din carne si organe(ficat,rinichi,plaman) si,cand e aproape gata se pune ceapa tocata sa se caleasca putin,iar la sfarsit usturoi taiat marunt.Foarte gustoasa dar si periculoasa pentru ficat.
    A ta cred ca este mult mai usoara.Desi nu mananc carne de porc decat de Craciun,chiar arata bine tochitura ta si mi-ai facut pofta 🙂

  3. bafta la concurs!!!!te astept la mine pe blog sa-ti ridici premiile daca iti face placere, poop:*

  4. deja imi ploua in gura….si mai alea,imi aduce aminte de mancarik facuta de mama

    yumi yumi…stiu ce voi face de mancare in zilele urmatoare

  5. Imi aduce aminte de casa!

  6. Aceasta tochitura este grozava,se cunoaste moldoveanca din tine pentru ca adevaratele retete numai in moldova se gasesc(parerea mea)
    Felicitari si sa ne mai dai retete minunate

  7. Gracias, Jose Manuel. 🙂

  8. Victoria, multumesc.
    In reteta asta pe care o stiu eu, ficatul este trecut la optional, poti sa-l pui sau nu, depinde de preferinta.
    Varianta cu ceapa eu o cunosc sub numele de „tochitura munteneasca”, voi posta in curand reteta, caci am facut-o si pe ea. 🙂

  9. Dana, multumesc de premii si de urari. Se pare ca mi-au prins bine, ca am castigat. :))))
    Pup!

  10. Andreea, ma bucur ca am putut fi o sursa de inspiratie pentru tine. 😉

  11. Irina, esti moldoveanca? 🙂

  12. Multumesc Iubita!
    Eu de felul meu m-is tare mandra ca-s moldoveanca, dar cand mai primesc si laude ca acestea ma umflu toata-n pene. :))))
    O zi buna.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]