Retete de prajituri / Torturi

Tort Barbie

loading...

* Pentru blat:

* 8 oua
* 4 linguri ulei
* 200 g zahar
* 8 linguri faina
* 3 linguri cacao
* 1 praf de copt
* esenta de rom


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 parti.

Prima parte am copt-o intr-un ceaun bine uns cu ulei si tapetat cu faina. Cea de-a 2-a parte intr-o cratita cu diamentrul putin mai mare decat ceaunul, de asemenea bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blaturile se coc la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar.

* Pentru crema:

* 400 g ciocolata cu lapte
* 600 ml frisca

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca pe foc mic. Se aduce totul la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, apoi se mixeaza pana vom obtine o crema pufoasa.

* Pentru sirop:

* 150 g zahar
* 200 ml apa

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa. Se lasa deoparte pana se topeste caramelul si se raceste.

* Pentru decor:

* 400 ml frisca
* bombonele pt decor
* 1 papusica Barbie

Blaturile racite se taie in 2 sau 3, in functie de cat au iesit de inalte.

Intr-un castron tapetat cu folie alimentara vom asambla tortul, cate un blat insiropat si un strat de crema. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata.

Se rastoarna tortul pe un platou si in mijloc vom face o gaura, in functie de grosimea papusii, pe care o invelim in folie de la talie in jos. Daca sunteti mai sadici ii puteti rupe picioarele si sariti peste etapa aceasta. :)))

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Foarte frumos tortul. Tare as face si eu un tort Barbie, dar n-am pentru cine. Nu merge la baiat. 🙂

  2. Cristina, multumesc.
    Tortul l-am facut pentru fetita unei prietene. A mea nu e amatoare de papusi. Ea vrea masinute si trenulete, exact ca frate-su. :))

  3. Multumesc Bianka. 🙂

  4. cred ca a iesit tare bun! iar de cum arata ce sa mai spun ?!

  5. si eu care credeam ca numai fiica-mea se joaca cu masini…dar ai avut de munca,nu gluma la ornat!ai rabdare….si rezultatul e pe masura!foarte frumos!

  6. Pansy, multumesc!
    Despre cum arata…sper ca e de bine. :)) Glumesc!
    Pupici!

  7. Geta, altceva in afara de „moatze” nu stiu sa fac. :))
    Multumesc!

  8. Foarte frumos tortul Miha… felicitari… si eu vreau sa fac un tort barbie… si am emotii.. daca nu iese bine si nu o sa ii placa fetitei???

  9. Ioana says:

    Mi-a placut foarte tare tortul!! Il voi face si eu pentru cea mica. Am gasit insa o chestie foarte draguta care usureaza mult munca. Este o papusa barbie cu piciorus special pentru torturi. Practic faci blatul si inserez piciorusul ca pe o scobitoare ramanand la suprafata doar de la brau in sus.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]