Retete de prajituri / Torturi

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

loading...

Cu drag de Valentine’s Day! 🙂

Pentru 1 blat avem nevoie de:
4 oua
2 linguri de ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata alba avem nevoie de:
1 ciocolata alba
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie. 😉

Pentru glazura avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca
1 lingura coniac/lichior/rom
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Nu am avut rabdare sa-l mai las un pic la frigider si straturile nu sunt f bine definite.Dar a mers de minune cu cafeaua pregatita de sot.Cu dragoste,evident! :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow. ce bine arata. aproape ca as renunta la dieta 🙂 Pupici

  2. Asta a fost prima mea vizita pe blogul tau,dar nu si ultima, ma bucur(si ma felicit pt asta)ca am descoperit asa un blog frumos si interesant !!

  3. @Miki,multam! Macar azi renunta si tu la dieta. Hi hi…Pup!

    @Joco,si eu ma bucur ca ai trecut pe aici.Te mai astept! 😉

  4. Poti sa imi spui marimea tavii in care ai copt blatul? Eu am o tava cu peretii detasabili si nu as vrea sa imi iasa blatul prea subtire si sa nu il pot taia in 2, sau prea gros in cazul in care ar fi sa coc doua. Multumesc

  5. Am copt intr-o tava inima de 22 cm.

  6. pentru mouse ciocolata si frisca se topesc pe baie de abur sau pe flacara direct?:)

  7. Se poate topi si pe aragaz, dar la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Pe baie de abur dureaza un pic mai mult, dar e mai sigur. Oricum ai face va fi bine. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]