Retete de prajituri / Torturi

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

loading...

Cu drag de Valentine’s Day! 🙂

Pentru 1 blat avem nevoie de:
4 oua
2 linguri de ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata alba avem nevoie de:
1 ciocolata alba
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie. 😉

Pentru glazura avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca
1 lingura coniac/lichior/rom
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Nu am avut rabdare sa-l mai las un pic la frigider si straturile nu sunt f bine definite.Dar a mers de minune cu cafeaua pregatita de sot.Cu dragoste,evident! :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow. ce bine arata. aproape ca as renunta la dieta 🙂 Pupici

  2. Asta a fost prima mea vizita pe blogul tau,dar nu si ultima, ma bucur(si ma felicit pt asta)ca am descoperit asa un blog frumos si interesant !!

  3. @Miki,multam! Macar azi renunta si tu la dieta. Hi hi…Pup!

    @Joco,si eu ma bucur ca ai trecut pe aici.Te mai astept! 😉

  4. Poti sa imi spui marimea tavii in care ai copt blatul? Eu am o tava cu peretii detasabili si nu as vrea sa imi iasa blatul prea subtire si sa nu il pot taia in 2, sau prea gros in cazul in care ar fi sa coc doua. Multumesc

  5. Am copt intr-o tava inima de 22 cm.

  6. pentru mouse ciocolata si frisca se topesc pe baie de abur sau pe flacara direct?:)

  7. Se poate topi si pe aragaz, dar la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Pe baie de abur dureaza un pic mai mult, dar e mai sigur. Oricum ai face va fi bine. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]