Retete de prajituri / Torturi

Tort cu budinca de caramel si ciocolata

Va spuneam in postarea trecuta ca am avut evenimente in familie. Si  mai urmeaza… luna noiembrie e catastrofala pentru buzunare :))) dar incercam sa vedem partea frumoasa… ne vom distra, vom primi cadouri si vom manca torturi si prajituri… :))))

Din pacate nici pentru acest tort cu budinca de caramel si ciocolata nu am poza cu sectiunea. Daaa…poate data viitoare. :))

Tort cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic budinca de caramel Dr Oetcher
  • Pentru crema
  • 1200 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 75 g amidon
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru ornat am folosit:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri intaritor
  • 1 lingura cafea solubila fina  (ness)
  • 50 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Tort cu budinca de caramel si ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu budinca si praful de copt, apoi o incorporam in compozitie, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora.

Blatul se pune pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu caramel

Crema:

Am triplat cantitatile de la budinca de caramel ce-am facut-o cu ceva vreme in urma.

Zaharul se caramelizeaza, pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il „desfacem” cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Impartim crema in jumatate. In una din parti incorporam untul, iar in cealalta ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam la racit.

Crema de caramel si ciocolata pentru tort

Blatul racit il taiem in 3. Pe unul din blaturi punem crema cu ciocolata, acoperim cu al doilea blat, crema de caramel si cel de-al treilea blat.

Pentru ornat:

Smantana rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si intaritorul si mixam pana se intareste bine. La sfarsit incorporam ness-ul, amestecand usor cu o lingura.

  • Eu am vrut neaparat sa fac modelul lui Gabi, dar voi puteti orna cum doriti. Si pentru ca spiralele alea sa iasa foarte bine, va sugerez sa folositi frisca vegetala.

Tort cu caramel si ciocolata

Tort cu budinca de caramel si cioolata

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

45 Comentarii

  1. Tare frumos!~

  2. Ai spus caramel?Tare bun tre sa fi fost dar daca e dus demult…:)

  3. Ce bun trebuie sa fie daca e caramelat…iar combinatia frisca,ness si caramel e dementiala….Prezentarea e extraordinara!
    Iti doresc un weekend placut si plin de soare!Pupici!!!

  4. Foarte frumos ornat! Un final destul de fericit, daca s-ar putea gusta din poze finalul ar fi extraordinar 🙂 Salutari!

  5. Arata superb, gustul sunt sigura ca e demential.
    Pupici la pitici.

  6. Foarte frumos!

  7. O combinatie delicioasa si pe placul meu.Minunat arata.
    Asa cum este la tine noiembrie asa este la mine aprilie…………plin de evenimente.
    Pup si seara minunata!

  8. ce fainuc este! bravo Miha! LA mult ani celor sarbatoriti luna asta!

  9. Ce deliciu!!!O combinatie pe gustul meu!Pup!

  10. fata mamii,arata grozav ! asa ca nu-ti mai fa probleme cu sectiunea,ca daca citesti reteta te lamuresti .

  11. deja stii ca salivam,nu?arata super!pupicei

  12. Yumm, yumm!!!!!!!

  13. Caramel????? pai sunt prezenta clar!! o feliuta si pentru mine te rog!!

  14. Inca o reteta ce ne incanta simturile. Felitari si multumim.

  15. Funland UNIREA si BEAUTYROOM te invita sa participi la campionatul de biliard al blogerilor. Vezi detaliile de inscriere aici:

    http://www.beautyroom.ro/articole/timp-liber/funland-campionat-de-biliard-pentru-blogeri_51

    Hai sa ne distram!

  16. ce fain arata si tortul asta !nici nu vrau sa ma gandsc :caramel,frisca ,ciocolata !

  17. E un tort reusit! Cel putin estetic… Ca sa vad cum e cu gustul ar trebui sa fac si eu unul, nu? Mai ales ca se apropie ziua mea 🙂

  18. delitios Miha ! Tu faci pozele ? Sint super 😉

  19. de abia astept sa il incerc

  20. Multumesc Gabi! :*

  21. Multumesc Teo! Daaaa…fuse si se duse… :)))

  22. Multumesc Petro! O saptamana frumoasa iti doresc! Pup!

  23. Salutari Marius! Multumesc tare mult de aprecieri!

  24. Pupici si de la noi Micule. Multumesc! :*

  25. Multumesc Raluca! :*

  26. Multumesc Maria! Pup!
    Pana la urma e bine si multumim lui Dumnezeu ca sunt evenimente fericite. 😉

  27. Multumesc Ophelia in numele sarbatoritelor! :*

  28. Pupici Licuta. Ma bucur ca-ti place! :*

  29. Multumesc Sara! Pup!

  30. Multumesc Pansy draga mea! De asta te iubesc eu pe tine, ca esti atat de draguta! Pup!

  31. Multumesc Sarah! Pupici si de la noi! :*

  32. Daaa…Minoki….yumm yumm… :))

  33. Antonina, la cat imi esti de draga pun 2 felii deoparte pentru tine. :)) Pup!

  34. Multumesc Dan si Ionela! Va imbratisez cu drag!

  35. Multumesc Andrada! Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani in avans! 🙂

  36. Multumesc Vica! Da, pozele sunt facute de mine. 🙂

  37. Clementa, ma bucur ca ti-a placut acest tort si ca-l vei incerca. Pupici!

  38. raluca says:

    buna doamna!Cum se fac fulgii aceia de ciocolata?

  39. Buna Raluca.

    Fulgii aceia de ciocolata sunt o incercare nereusita de a face niste onduleuri mari de ciocolata. :))

    Topesti ciocolata cu putin ulei, apoi o intinzi pe o suprafata plana de inox, in strat foarte subtire. Dai la congelator foarte putin, cat sa se intareasca, dar nu mult, caci se intareste si devine casanta.

    Iei apoi o spatula si razui fasii din ciocolata, dintr-un capat in celalalt.

    Ai aici un filmulet cu ceea ce incerc eu sa-ti explic si nu-mi prea reuseste. :))))

    http://www.sprinklebakes.com/2011/03/peanut-butter-cup-chocolate-cake.html

  40. Talia says:

    Buna Miha, am si eu o intrebare de ce se lasa blatul dupa ce il scot de la cuptor? ca am incercta acest tort si dupa coacere cind am scos blatul, sa lasat:(( din pacate

    • Buna, Talia.
      Cum adica s-a lasat? S-a lasat doar un pic sau de tot?

      E foarte posibil sa mai trebuiasca putina faina, asta daca ai batut albusurile foarte bine si ai respectat regula de amestecare „usor, cu miscari de jos in sus”. La fel de bine poate fi si din cauza cuptorului, probabil ca trebuie sa-l lasi mai mult.

  41. Talia says:

    Foarte tare s-a lasat,nu mai are sanse la tort, nu e posibil la taiat in jumatate…cind am deschis cuptorul dupa 35 min, era atit de frumos crescut, rumenit, superb, dar s-a lasat incredibil de mult

    • Talia, ce fel de praf de budinca folosesti? Pana la urma blatul asta e un simplu blat de pandispan, nu e atat de greu de facut. Vezi si din ceea ce am scris mai sus, poate te ajuta. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]