Retete de prajituri / Torturi

Tort cu budinca de ciocolata

Acest tort nu are o poveste speciala. L-am facut pentru a ne satisface pofta de dulce, pentru ca am avut in vizita prieteni nepretentiosi 😀 si in ideea de a testa niste fundite de ciocolata ce le vazusem la Poliana. Pentru fundite tre’ sa mai exersez, dar tortul chiar daca e ornat asa… ca la tara, cum ar zice buna mea prietena :)))) a fost bun.

In alta ordine de idei, va doresc sa aveti un week-end frumos, iar celor care sarbatoresc Pastele le urez un Paste fericit!

tort cu budinca de ciocolata

tort cu budinca de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g nuca de cocos
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Budinca de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Pentru sirop:
  • 2-3 linguri de zahar
  • ~75 ml apa
loading...

Mod de preparare Tort cu budinca de ciocolata:

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata alba rupta bucatele si untul de cocos. Le topim la foc mic sau la microunde. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa in care vom adauga pe rand cele 3 oua, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Budinca de ciocolata:

Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul. Turnam incet laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic sau la baine-marie si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale.

tort cu budinca de ciocolata

Omogenizam si dam deoparte. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam apa deasupra si lasam sa se raceasca si sa se topeasca caramelul.

Blatul racit il taiem in 3 parti, la fel si budinca de ciocolata. Punem budinca intre blaturile insiropate si imbracam tortul in restul de budinca.

Pentru ornat topim mai intai ciocolata si o lasam sa se racoreasca. Taiem fasii de hartie de copt si le ungem apoi cu ciocolata topita. Incretim usor fasiile astfel incat sa obtinem onduleuri. Le dam la congelator pana se intareste ciocolata si hartia de copt se dezlipeste usor.

Ornam tortul, apoi il dam la rece pentru vreo ora, dar mai bine se taie a doua zi. 😉

tort cu budinca de ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Cat de genial l-ai ornat!

  2. Ai pregatit un tort exact pe gustul meu cu budinca.Maine iti fac o vizita:))..Seara frumoasa!

  3. lucia pop says:

    cred ca este foarte bun am sa il incerc dar unt de cocos unde gasesc

    • Lucia, unt de cocos se gaseste in magazinele cu produse bio. Daca nu gasesti poti inlocui cu unt, fara probleme.

  4. Diana says:

    Cred c-a fost un adevarat deliciu ; si de ce ornat ,,ca la tara”?!? hmmmmmmmmmmm , mama mea de exemplu , orneaza orice fff frumos , ptr ca are multa rabdare , dar eu n-am mostenit-o deloooc :d

    • Diana, si parintii mei sunt de la tara, si mama mea face niste chestii foarte frumoase… n-am vrut sa jignesc pe nimeni, e doar o gluma ce o facem noi intre prieteni. 😉
      Te pup!

  5. Edna says:

    Si untul de cocos? Unde se gaseste mai exact?

    • Untul de cocos se gaseste la magazinele cu produse bio, se poate comanda si on line. Daca nu ai sau nu gasesti se poate inlocui cu unt 😉

  6. Cred c-a fost tare bun, chiar si mai nefinisat asa 🙂 La cat ma pricep eu la ornat.. nici de ma chinuiam nu-mi iesea asa 🙂
    Pup

  7. Miha, mie mi se pare chiar foarte frumos 🙂 Si cu funditele, stai linistita ca si eu mai am de exersat :))) Abia am reusit sa montez ceva calumea pe tort. Oricum, sper ca primesc o felie de tort, nu? Pup

  8. sara says:

    frumos tort cum im place mie cu budinga <3<3<3

  9. Andreea Dinca says:

    Cand se pune nuca de cocos?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]