Tort cu capsuni

Bine v-am regasit dragilor! Astazi v-am adus un tort numai bun de facut acum in week-end. Nu e o reteta complicata, veti vedea ca se face foarte usor 😉 Blat simplu de tort (cu putina ciocolata 😉 ) o crema usoara si pufoasa de branza si irezistibilele capsuni… eu una chiar nu i-am putut rezista! Tot l-am mancat! :)))

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru crema de branza:
  • 150 g branza Almette cu smantana
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • In plus:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g capsuni

Capsuni

loading...

Mod de preparare Tort cu capsuni:

Blat de tort:

Ciocolata se toaca cu cutitul, bucati potrivite ca marime.

Ciocolata cu late si alune

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Cand faina este cam pe jumatate incorporata adaugam si ciocolata tocata si continuam omogenizarea.

Compozitie pentru blat de tort simplu

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de branza:

Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

O parte din capsuni se taie cubulete, o parte se pastreaza pentru decor. Blatul racit se taie pe orizontala in 2 felii.

Blat de tort cu bucati de ciocolata

Se pune crema de branza in strat uniform, apoi un strat de capsuni.

Umplutura pentru tort cu capsuni

Se acopera cu cea de-a doua parte de blat. Se imbraca tortul in frisca batuta si se orneaza cu capsuni.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema de branza si capsuni

 

 

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *