Retete de prajituri / Torturi

Tort cu capsuni

Bine v-am regasit dragilor! Astazi v-am adus un tort numai bun de facut acum in week-end. Nu e o reteta complicata, veti vedea ca se face foarte usor 😉 Blat simplu de tort (cu putina ciocolata 😉 ) o crema usoara si pufoasa de branza si irezistibilele capsuni… eu una chiar nu i-am putut rezista! Tot l-am mancat! :)))

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru crema de branza:
  • 150 g branza Almette cu smantana
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 50 g ciocolata cu lapte si alune
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • In plus:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g capsuni

Capsuni

loading...

Mod de preparare Tort cu capsuni:

Blat de tort:

Ciocolata se toaca cu cutitul, bucati potrivite ca marime.

Ciocolata cu late si alune

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Cand faina este cam pe jumatate incorporata adaugam si ciocolata tocata si continuam omogenizarea.

Compozitie pentru blat de tort simplu

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de branza:

Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

O parte din capsuni se taie cubulete, o parte se pastreaza pentru decor. Blatul racit se taie pe orizontala in 2 felii.

Blat de tort cu bucati de ciocolata

Se pune crema de branza in strat uniform, apoi un strat de capsuni.

Umplutura pentru tort cu capsuni

Se acopera cu cea de-a doua parte de blat. Se imbraca tortul in frisca batuta si se orneaza cu capsuni.

Pofta buna! 😉

Tort cu crema de branza si capsuni

 

 

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Grozav de bun si pe placul meu. Bravo!

  2. Tare frumos arata 🙂

  3. simona says:

    la ce supermarket gasesc smantana pt frisca?nu am gasit nicunde de pasti:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]