Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata si nuca (2)

Daca doriti sa va bucurati de un dulce bun bun de tot preparati acest tort cu ciocolata si nuca. ­čśë

tort cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru sirop
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • aschii de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tort cu ciocolata si nuca:

Blat cu cacao:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema si aproape ca si-a triplat volumul. Turnam uleiul cate putin, esenta de rom si la sfarsit incorporam usor faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2.

Blat cu nuca:

Procedam intocmai ca la blatul de cacao. Se bat ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, esenta de rom, faina amestecata cu bicarbonat si la sfarsit nuca macinata fin.

Coacem compozitia in aceeasi tava ca si blatul de cacao, la foc mediu, in jur de 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca marginile. Vom obtine un blat subtire.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, se adauga esenta de rom, dupa care se mixeaza. Vom obtine o crema pufoasa si delicioasa de ciocolata cu rom.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se omogenizeaza si se da la rece pana a ajuns la consistenta unei smantani mai subtiri. Trebuie sa curga, dar sa nu fuga :)) de pe tort.

Sirop:

Se amesteca apa cu zaharul si esenta de rom. Eu nu l-am mai fiert, dar daca doriti o puteti face.

Blaturile le insiropam, dar nu foarte tare. Sau o puteti face, daca va plac prajiturile foarte insiropate. Crema o impartim in 2 parti.

Punem unul din blaturile de cacao pe un platou, jumatate din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a jumatate de crema si acoperim cu celalalt blat de cacao. Dam la frigider pentru cateva ore. sau la congelator pentru vreo jumatate de ora, daca va grabiti asa ca mine. Ideea e ca trebuie sa fie foarte rece inainte de a turna glazura.

Deci, peste blatul rece se toarna glazura, incepand din mijlocul tortului, ajutand-o cu o spatula, sa curga usor spre margini. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, dupa care ornam cu frisca batuta si aschiile de ciocolata.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Cat de bine arata!Felicitari!

  2. Es preciosa la tarta, te ha quedado divina.

    Saludos

  3. Wow ce tort ciocolatos,yammy,yammy!ce bine arata!te pupik!

  4. buna!sunt claudia si tocmai am descoperit blogul tau!…destul de tarziu avand in vedere cate postari ai!si ce retete reusite!o sa-l urmaresc cu mare placere!felicitari!!!

  5. Eu, multumesc de aprecieri! ­čśë

  6. Gracias, Jose Manuel! ­čÖé

  7. Gabriela, pupici!

  8. Multumesc Claudia de aprecieri. Ma bucur tare mult ca iti place aici la mine. Te mai astept! ­čśë

  9. Foarte bine arata,super ca de altfel toate torturile tale.Felicitari Miha

  10. Multumesc Nadina. Pupici!

  11. gabi says:

    Nu mai punem zahar la blatul cu nuci?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata ­čÖé L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile ­čÖé Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]