Retete de prajituri / Torturi

Tort cu ciocolata si nuca (2)

Daca doriti sa va bucurati de un dulce bun bun de tot preparati acest tort cu ciocolata si nuca. 😉

tort cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru sirop
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare Tort cu ciocolata si nuca:

Blat cu cacao:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema si aproape ca si-a triplat volumul. Turnam uleiul cate putin, esenta de rom si la sfarsit incorporam usor faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2.

Blat cu nuca:

Procedam intocmai ca la blatul de cacao. Se bat ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, esenta de rom, faina amestecata cu bicarbonat si la sfarsit nuca macinata fin.

Coacem compozitia in aceeasi tava ca si blatul de cacao, la foc mediu, in jur de 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca marginile. Vom obtine un blat subtire.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, se adauga esenta de rom, dupa care se mixeaza. Vom obtine o crema pufoasa si delicioasa de ciocolata cu rom.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se omogenizeaza si se da la rece pana a ajuns la consistenta unei smantani mai subtiri. Trebuie sa curga, dar sa nu fuga :)) de pe tort.

Sirop:

Se amesteca apa cu zaharul si esenta de rom. Eu nu l-am mai fiert, dar daca doriti o puteti face.

Blaturile le insiropam, dar nu foarte tare. Sau o puteti face, daca va plac prajiturile foarte insiropate. Crema o impartim in 2 parti.

Punem unul din blaturile de cacao pe un platou, jumatate din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a jumatate de crema si acoperim cu celalalt blat de cacao. Dam la frigider pentru cateva ore. sau la congelator pentru vreo jumatate de ora, daca va grabiti asa ca mine. Ideea e ca trebuie sa fie foarte rece inainte de a turna glazura.

Deci, peste blatul rece se toarna glazura, incepand din mijlocul tortului, ajutand-o cu o spatula, sa curga usor spre margini. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, dupa care ornam cu frisca batuta si aschiile de ciocolata.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Cat de bine arata!Felicitari!

  2. Es preciosa la tarta, te ha quedado divina.

    Saludos

  3. Wow ce tort ciocolatos,yammy,yammy!ce bine arata!te pupik!

  4. buna!sunt claudia si tocmai am descoperit blogul tau!…destul de tarziu avand in vedere cate postari ai!si ce retete reusite!o sa-l urmaresc cu mare placere!felicitari!!!

  5. Eu, multumesc de aprecieri! 😉

  6. Gracias, Jose Manuel! 🙂

  7. Gabriela, pupici!

  8. Multumesc Claudia de aprecieri. Ma bucur tare mult ca iti place aici la mine. Te mai astept! 😉

  9. Foarte bine arata,super ca de altfel toate torturile tale.Felicitari Miha

  10. Multumesc Nadina. Pupici!

  11. gabi says:

    Nu mai punem zahar la blatul cu nuci?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]