Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata si scortisoara

Bine v-am regasit dragii mei dupa un week-end frumos si linistit! Sper ca si la voi a fost la fel 😉

Zilele astea m-am cam bucurat 😀 cand am vazut in cautarile de pe blog ca nu sunt singura care se gandeste la retete de prajituri pentru Craciun :)) Sper ca voi sa fi gasit aici ceva care sa va inspire, eu inca sunt in teste si diverse incercari culinare.

Tortul de azi este un tort simplu, facut pentru cei ai casei. Un tort cu crema de ciocolata si unt, la care am adaugat putina scortisoara, cu gandul de a aduce Craciunul mai aproape 😀

Tort cu ciocolata si scortisoara

Tort cu ciocolata si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si scortisoara:

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am frecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le punem intr-o cratita si le topim la foc mic, pana se obtine o compozitie omogena. Lasam deoparte sa se racoreasca, ne inarmam cu rabdare 😀 si incepem sa mixam. Si mixam pana compozitia se intareste si devine cremoasa. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si mixam din nou pana nu se mai simt cristale de zahar in crema.

  • Gustati! Daca dupa gustul vostru mai trebuie zahar adaugati atat cat considerati necesar!

Blatul bine racit se taie in 3 parti. Crema se imparte de asemenea in 3. Doua parti din crema se repartizeaza intre cele 3 blaturi, iar cu cea din urma vom imbraca tortul. Se decoreaza cu inimioare din zahar si se da la frigider pentru macar o ora.

  • Crema se va intari considerabil la frigider, astfel ca ar fi de preferat ca tortul sa fie scos la temperatura camerei cu cateva minute inainte de a fi servit.

Pofta buna! 😉

tort cu ciocolata si scortisoara

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Trebuie încercat!

  2. Deja simt gustul amarui…..O saptamana frumoasa sa ai.

  3. Un tort bun si aromat!

  4. Diana says:

    Un tort marca … MIHA , se intelege EXCELENT !!!:d

  5. claudia says:

    Ce bun trebuie sa fie …hmmmm..un deliciu ciuciolata + scortisoara.
    MIha…iti urmaresc cu mare drag retetele si am si incercat din ele …felicitari!

  6. Diana says:

    Miha , blatul l-ai insiropat cumva , ca n-as vrea sa iasa inecacios ; ms frumos

  7. Diana says:

    Miha , am facut tortul … bun , bun , dar crema un pic tare si rigida ; data viitoare cred ca-i voi adauga si ceva frisca lichida , ptr a-i da o textura mai cremoasa , ce zici ?

    • Desigur ca poti adauga si frisca, dar atunci va fi altceva 😛

      Da, crema se intareste,e si normal sa fie asa, e totusi o crema de unt. De asta am si recomandat ca tortul sa fie tinut un pic la temperatura camerei, crema se va inmuia si va fi numai buna. 😉

      • Diana says:

        🙁 Nu mi-a dat in gand sa-l scot un pic inainte de servire si nici n-am retinut atentionarea ta :(( , dar ieri pregatind masa-n familie , am scos mai repede si din tort … si abia atunci m-am luminat , minunatie de minunatie , ce sa-i faci , cat traiesti inveti . Muah !

  8. tibi says:

    este a nu stiu cata oara cand imi salvez torturile cu una din cremele tale… multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi […]

Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Oricine ma cunoaste stie ca-mi place ciocolata 😀 dar cand vine vorba de nuca si crema de vanilie pot sa spun ca mai am o slabiciune :)) Asa se face ca dupa ce am facut prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao, galbenusurile ramase si-au gasit locul intr-o minunata […]

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]