Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata si scortisoara

Bine v-am regasit dragii mei dupa un week-end frumos si linistit! Sper ca si la voi a fost la fel šŸ˜‰

Zilele astea m-am cam bucurat šŸ˜€ cand am vazut in cautarile de pe blog ca nu sunt singura care se gandeste la retete de prajituri pentru Craciun :)) Sper ca voi sa fi gasit aici ceva care sa va inspire, eu inca sunt in teste si diverse incercari culinare.

Tortul de azi este un tort simplu, facut pentru cei ai casei. Un tort cu crema de ciocolata si unt, la care am adaugat putina scortisoara, cu gandul de a aduce Craciunul mai aproape šŸ˜€

Tort cu ciocolata si scortisoara

Tort cu ciocolata si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si scortisoara:

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am frecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le punem intr-o cratita si le topim la foc mic, pana se obtine o compozitie omogena. Lasam deoparte sa se racoreasca, ne inarmam cu rabdare šŸ˜€ si incepem sa mixam. Si mixam pana compozitia se intareste si devine cremoasa. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si mixam din nou pana nu se mai simt cristale de zahar in crema.

  • Gustati! Daca dupa gustul vostru mai trebuie zahar adaugati atat cat considerati necesar!

Blatul bine racit se taie in 3 parti. Crema se imparte de asemenea in 3. Doua parti din crema se repartizeaza intre cele 3 blaturi, iar cu cea din urma vom imbraca tortul. Se decoreaza cu inimioare din zahar si se da la frigider pentru macar o ora.

  • Crema se va intari considerabil la frigider, astfel ca ar fi de preferat ca tortul sa fie scos la temperatura camerei cu cateva minute inainte de a fi servit.

Pofta buna! šŸ˜‰

tort cu ciocolata si scortisoara

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Trebuie Ʈncercat!

  2. Deja simt gustul amarui…..O saptamana frumoasa sa ai.

  3. Un tort bun si aromat!

  4. Diana says:

    Un tort marca … MIHA , se intelege EXCELENT !!!:d

  5. claudia says:

    Ce bun trebuie sa fie …hmmmm..un deliciu ciuciolata + scortisoara.
    MIha…iti urmaresc cu mare drag retetele si am si incercat din ele …felicitari!

  6. Diana says:

    Miha , blatul l-ai insiropat cumva , ca n-as vrea sa iasa inecacios ; ms frumos

  7. Diana says:

    Miha , am facut tortul … bun , bun , dar crema un pic tare si rigida ; data viitoare cred ca-i voi adauga si ceva frisca lichida , ptr a-i da o textura mai cremoasa , ce zici ?

    • Desigur ca poti adauga si frisca, dar atunci va fi altceva šŸ˜›

      Da, crema se intareste,e si normal sa fie asa, e totusi o crema de unt. De asta am si recomandat ca tortul sa fie tinut un pic la temperatura camerei, crema se va inmuia si va fi numai buna. šŸ˜‰

      • Diana says:

        šŸ™ Nu mi-a dat in gand sa-l scot un pic inainte de servire si nici n-am retinut atentionarea ta :(( , dar ieri pregatind masa-n familie , am scos mai repede si din tort … si abia atunci m-am luminat , minunatie de minunatie , ce sa-i faci , cat traiesti inveti . Muah !

  8. tibi says:

    este a nu stiu cata oara cand imi salvez torturile cu una din cremele tale… multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]