Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Buna seara dragii mei! Iata ca revin dupa o pauza destul de lunga, dar nu puteam sa nu va multumesc pentru toate urarile ce mi le-ati transmis astazi, urari care mi-au umplut ziua si sufletul de bucurie.  De asemenea, urez si eu toate cele bune tuturor celor ce azi au sarbatorit ziua de nume (si nu numai 😉 ) si va invit, virtual din pacate, la cate o felie de tort de ciocolata.

Tort de ciocolata

 

Felie de tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 80 g ciocolata amaruie Heidi cu sare 😉
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata:

Crema:

Vom prepara mai intai crema, pentru ca trebuie sa stea mai multa vreme la frigider, de preferat peste noapte. Daca va grabiti e ok sa o puneti si la congelator, va dura mai putin.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu smantana pentru frisca, apoi o topim la foc mic. Aducem compozitia pana la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana la omogenizarea completa. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider.

Crema trebuie sa fie foarte bine racita si putin ingrosata. O mixam apoi pana devine pufoasa. La sfarsit punem cateva picaturi de esenta de rom.

Crema de ciocolata

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am amestecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit incorporam ciocolata tocata bucati cu cutitul. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu ciocolata

Blatul bine racit il taiem in 3 parti. Crema o impartim de asemenea in 3. Repartizam crema intre blaturi. Cu o parte din crema vom imbraca tortul. Eu am preferat un decor extrem de simplu, dar asta tine doar de preferinta voastra. Si de imaginatie, desigur! 😉

Va doresc pofta buna si, inca o data…multumesc! 🙂

Tort de ciocolata

 

Felie tort de ciocolata

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Diana says:

    La multi ani si aici , Miha !
    Ffffffffffffffffff bun tortul 🙂

    • Multumesc frumos Diana! >:D<

      • Diana says:

        Cu mare drag !
        Chiar imi faceam probleme ca te-oi fi deranjat cu ceva , de nu mi-ai raspuns la urari nici pe mess , nici pe gmail , dar nici la felicitare … acum m-am linistit 🙂

  2. Ce ar merge o feliuta din acest tort ciocolatos!

  3. Florentina says:

    Imi place aceasta reteta de tort.
    Blatul nu se insiropeaza ?

  4. flori says:

    Miha, in ce coci blatul?ce forma folosesti?

  5. flori says:

    la orice tort aceeasi forma?chiar acum rasfoisec retetele tale, se apropie ziua baietelului meu, 2 anisori!

    • Da, pentru ca e mica si perfecta pentru cat ne trebuie noua sa mancam o data… sau de doua ori daca nu avem musafiri :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]