Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Buna seara dragii mei! Iata ca revin dupa o pauza destul de lunga, dar nu puteam sa nu va multumesc pentru toate urarile ce mi le-ati transmis astazi, urari care mi-au umplut ziua si sufletul de bucurie.  De asemenea, urez si eu toate cele bune tuturor celor ce azi au sarbatorit ziua de nume (si nu numai ;) ) si va invit, virtual din pacate, la cate o felie de tort de ciocolata.

Tort de ciocolata

 

Felie de tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 80 g ciocolata amaruie Heidi cu sare ;)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata:

Crema:

Vom prepara mai intai crema, pentru ca trebuie sa stea mai multa vreme la frigider, de preferat peste noapte. Daca va grabiti e ok sa o puneti si la congelator, va dura mai putin.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu smantana pentru frisca, apoi o topim la foc mic. Aducem compozitia pana la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana la omogenizarea completa. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider.

Crema trebuie sa fie foarte bine racita si putin ingrosata. O mixam apoi pana devine pufoasa. La sfarsit punem cateva picaturi de esenta de rom.

Crema de ciocolata

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am amestecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit incorporam ciocolata tocata bucati cu cutitul. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu ciocolata

Blatul bine racit il taiem in 3 parti. Crema o impartim de asemenea in 3. Repartizam crema intre blaturi. Cu o parte din crema vom imbraca tortul. Eu am preferat un decor extrem de simplu, dar asta tine doar de preferinta voastra. Si de imaginatie, desigur! ;)

Va doresc pofta buna si, inca o data…multumesc! :)

Tort de ciocolata

 

Felie tort de ciocolata

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Diana says:

    La multi ani si aici , Miha !
    Ffffffffffffffffff bun tortul :)

    • Multumesc frumos Diana! >:D<

      • Diana says:

        Cu mare drag !
        Chiar imi faceam probleme ca te-oi fi deranjat cu ceva , de nu mi-ai raspuns la urari nici pe mess , nici pe gmail , dar nici la felicitare … acum m-am linistit :)

  2. Ce ar merge o feliuta din acest tort ciocolatos!

  3. Florentina says:

    Imi place aceasta reteta de tort.
    Blatul nu se insiropeaza ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Tort cu crema mascarpone si caramel

Tort cu crema mascarpone si caramel

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si caramel: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem […]

Chec simplu cu lapte condensat

Chec simplu cu lapte condensat

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat: Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana […]