Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Buna seara dragii mei! Iata ca revin dupa o pauza destul de lunga, dar nu puteam sa nu va multumesc pentru toate urarile ce mi le-ati transmis astazi, urari care mi-au umplut ziua si sufletul de bucurie.  De asemenea, urez si eu toate cele bune tuturor celor ce azi au sarbatorit ziua de nume (si nu numai ;) ) si va invit, virtual din pacate, la cate o felie de tort de ciocolata.

Tort de ciocolata

 

Felie de tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 80 g ciocolata amaruie Heidi cu sare ;)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata:

Crema:

Vom prepara mai intai crema, pentru ca trebuie sa stea mai multa vreme la frigider, de preferat peste noapte. Daca va grabiti e ok sa o puneti si la congelator, va dura mai putin.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu smantana pentru frisca, apoi o topim la foc mic. Aducem compozitia pana la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana la omogenizarea completa. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider.

Crema trebuie sa fie foarte bine racita si putin ingrosata. O mixam apoi pana devine pufoasa. La sfarsit punem cateva picaturi de esenta de rom.

Crema de ciocolata

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am amestecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit incorporam ciocolata tocata bucati cu cutitul. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu ciocolata

Blatul bine racit il taiem in 3 parti. Crema o impartim de asemenea in 3. Repartizam crema intre blaturi. Cu o parte din crema vom imbraca tortul. Eu am preferat un decor extrem de simplu, dar asta tine doar de preferinta voastra. Si de imaginatie, desigur! ;)

Va doresc pofta buna si, inca o data…multumesc! :)

Tort de ciocolata

 

Felie tort de ciocolata

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Diana says:

    La multi ani si aici , Miha !
    Ffffffffffffffffff bun tortul :)

    • Multumesc frumos Diana! >:D<

      • Diana says:

        Cu mare drag !
        Chiar imi faceam probleme ca te-oi fi deranjat cu ceva , de nu mi-ai raspuns la urari nici pe mess , nici pe gmail , dar nici la felicitare … acum m-am linistit :)

  2. Ce ar merge o feliuta din acest tort ciocolatos!

  3. Florentina says:

    Imi place aceasta reteta de tort.
    Blatul nu se insiropeaza ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

Mod de preparare Prajitura Duo cu crema de mascarpone: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. […]

Tort de ciocolata si  frisca

Tort de ciocolata si frisca

Mod de preparare Tort de ciocolata si  frisca: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam pe […]

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va […]

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]