Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de mascarpone

Tort cu crema de mascarpone

Ingrediente

  • # Pentru blat avem nevoie de:
  • # 6 oua
  • # 200 g zahar
  • # 230 g faina
  • # 1/2 lingurita parf de copt
  • # 40 g Nesquik
  • # Pentru crema avem nevoie de:
  • # 2 galbenusuri
  • # 50 ml lapte
  • # 50 g ciocolata alba
  • # 100 g zahar
  • # 5 g gelatina
  • # 250 g mascarpone
  • # 250 ml frisca lichida
  • # Pentru decor avem nevoie de:
  • # 100 ml frisca lichida
  • # 1 plic zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de mascarpone:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul.

Preparare blat de tort cu cacao

Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

preparare crema de ciocolata alba

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina.

Preparare crema de mascarpone

Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Preparare crema de mascarpone cu frisca

Asamblare tort:

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat.

asamblare tort cu crema mascarpone

Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate

Asamblate tort cu crema mascarpone

pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Ornare tort cu crema mascarpone

Ornare tort cu crema de mascarpone

Pudram cu zahar si cacao.

Tort cu crema de mascarpone

Felie de tort cu crema de mascarpone

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. Miha, super bine arata ! Si tocmai le-am zis aseara baietilor ca nu le mai fac nimic dulce , ca ne-am ingrasat. :)) Daca vede al meu tortul asta sigur vrea si el.

    • RAMONA says:

      ASA SI NOI sotul meu mi-a interzis,,,sa mai fac dulciuri, dar am sa fac un tort arata ff bine ,,o viata avem,, o felie…..mie imi place

  2. Narnia, eu zic sa faci un compromis! :))

  3. Arata exccelent! Felia face-to-face m-a dat gata!

  4. tocmai vroiam sa spun ca ti s-a intamplat ceva, nu e ciocolata???? dar am vazut si un pic de nesquik…:))

    arata foarte bine si cred ca e delicios!

  5. Hello from Nouméa
    Hummm your cake looks delicious

  6. Miha, nu-ti spun, tocmai m-am intors de la Kaufland cu 2 cutii de mascarpone cumparate in ideea ca „oi gasi eu vreo reteta pe net”. Vin acasa, intru pe blogul tau si dau peste tortul asta :)) Arata minunat, ce sa mai zic… Multumesc ca m-ai scapat de sarcina de a umbla bezmetica pe google dupa retete…

  7. m-ai omorit definitiv,arata super tortuletul asta!mai ai?

  8. Livia, multumesc! La cat a fost de bun merita o privire ochi in ochi! :))

  9. Ellis, pai se putea sa nu fie macar un pic? :)))

  10. Lilas, Thanks you!

  11. Raluca, ma bucur ca din nou am fost scaparea ta! :)))

    Sa ai spor! Abia astept sa vad rezultatul! 😉

    Pup!

  12. Alison, multumesc! Nu muri, te rog! :))) Pup!

  13. Arata delicios tortul tau! Cred ca la fel a fost si gustul.

  14. DA,SA STI CA ARATA FFF DELICIOS ….SPER CA INR-O ZI SA MA APUC SI EU DE PRAJITURI 🙂 SI TORTURI SI SA INCERC SI RETETA ACEASA ,,,,PA

  15. Multumesc tare mult draga Anca pentru aprecieri!

    Iti tin pumnii pentru atunci cand vei incepe!

  16. ce elegant arata!
    si ce bun trebuie sa fie!
    mmmmmmmmmm!!!
    😛

  17. Hallo Miha,

    tare reusitä Torta ta.Are asemänare un pic la Gust usor cu un Tiramisu.
    Foarte fein designt. Compliment

    salutäri Jacob

  18. Miho cu tortuo asta m-ai zapacit complet…arata super bine

  19. Multumesc Jacob! Esti dragut, ca de obicei!

    Da, e o varianta asemanatoare cu Tiramisu, doar ca am facut-o sa poata papa putin 😀 si piticii.

  20. Multumesc Monica! Nu-i asa ca-l faci si tu? :))

  21. Am venit sa ma laaaud! Am facut acest delicios tort, care din pacate nu a rezistat decat o zi. E un tort usor si crema e super.
    Familionul multumeste de reteta!
    Te pup mult!

  22. Wauuu Gabiii…ce ma bucur ca l-ai facut si ca va place! sa va fie de bine!

    Pupici cu lipici!

  23. Am votat azi Tortul asta la Reteta bucataras. Este mult prea apetisant.:)))

  24. Multumesc tare mult Laura!

  25. N-ai pentru ce. Meriti.:)))

  26. Felicitari pentru premiu miha.
    Pupicuri, Sanda

  27. Multumesc tare mult Sanda! Te pup!

  28. din tot sufletul iti doresc o primavara plina de soare si impliniri.felicitari pentru premiul de pe bucataras!

  29. Multumesc Sarah!
    O primavara frumoasa si tie!

  30. Anonymous says:

    FOARTE FRUMOS!! FELICITARI !!!!

  31. Multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]