Tort cu crema de portocale

Tare mult mi-a placut reteta Laurei, de cum am vazut-o am stiut ce voi face cu crema de branza cu 0% (zero!!!) grasimi ce-o aveam in frigider. Nu, n-am intrat la dieta si nici barbata-miu nu mi-a batut vreun apropo cand a cumparat-o :)))) a fost doar neatentie šŸ˜‰

Nu stiu cum o fi la voi dar la noi se aduna dupa sarbatori, fie Pasti, fie Craciun, multe figurine de ciocolata. Unele le dam, unele isi gasesc deliciosul sfarsit in cate un blat de tort sau prajitura, cum s-a si intamplat deja.

Tortul a fost bun, a fost, s-a terminat si se cere repetat. Nu stiu cat de curand, dar crema asta o voi avea in vedere si cu alte ocazii šŸ˜‰

Tort cu portocale si blat cu ciocolata

Tort simplu cu crema de portocale si blat cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar (pudra)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala de marime medie
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de portocale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.

Portocala pentru crema

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.

Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.

Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.

Tort cu crema de portocale

Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.

  • Fiind un tort simplu, pentru cei de-ai casei, nu l-am ornat in nici un fel, doar l-am imbracat in crema, voi va folositi imaginatia si-l ornati dupa plac šŸ˜‰

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pofta buna! šŸ˜‰

Tort simplu cu crema de portocale

Felie de tort cu crema de portocale

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Miha, felicitari, ador retetele tale šŸ™‚
    La crema de portocale se poate exclude gelatina? Mersi mult si la cat mai multe retete minunate šŸ™‚

    1. Multumesc Cristina!
      Cred ca depinde foarte mult de frisca si crema de branza folosite, de cat de ferma va fi crema la final. Poti incerca si fara gelatina, Laura n-a folosit in reteta ei (reteta de unde m-am inspirat pentru aceasta crema)

  2. Buna Miha,
    As vrea sa fac acest tort, dar intr-o forna cu diamentru de 24 cm. Care ar trebui sa fie cantitatile in acest caz?
    Multumesc frumos.

    Alina

  3. Caut de ceva vreme o crema de portocale cu branza. Multumesc! šŸ™‚
    P.S. Asta e tort neornat? :)) E simplu, foarte elegant si arata minunat!

  4. Bună!Am Ć®ncercat…blatul a cam crăpat la suprafața oare de ce ???ce oi fi greșit?crema e delicioasă !!!

  5. Buna! As vrea sa fac acest tort intr-o tava de 30/35 credeti ca daca dublez cantitatile, este ok!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *