Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de portocale

Tare mult mi-a placut reteta Laurei, de cum am vazut-o am stiut ce voi face cu crema de branza cu 0% (zero!!!) grasimi ce-o aveam in frigider. Nu, n-am intrat la dieta si nici barbata-miu nu mi-a batut vreun apropo cand a cumparat-o :)))) a fost doar neatentie šŸ˜‰

Nu stiu cum o fi la voi dar la noi se aduna dupa sarbatori, fie Pasti, fie Craciun, multe figurine de ciocolata. Unele le dam, unele isi gasesc deliciosul sfarsit in cate un blat de tort sau prajitura, cum s-a si intamplat deja.

Tortul a fost bun, a fost, s-a terminat si se cere repetat. Nu stiu cat de curand, dar crema asta o voi avea in vedere si cu alte ocazii šŸ˜‰

Tort cu portocale si blat cu ciocolata

Tort simplu cu crema de portocale si blat cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar (pudra)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala de marime medie
loading...

Mod de preparare Tort cu crema de portocale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.

Portocala pentru crema

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.

Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.

Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.

Tort cu crema de portocale

Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.

  • Fiind un tort simplu, pentru cei de-ai casei, nu l-am ornat in nici un fel, doar l-am imbracat in crema, voi va folositi imaginatia si-l ornati dupa plac šŸ˜‰

Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pofta buna! šŸ˜‰

Tort simplu cu crema de portocale

Felie de tort cu crema de portocale

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. tout simplement divin ce gĆ¢teau, un grand bravo!
    bisous

  2. Frumos tort si elegant prezentat, felicitari! šŸ™‚

  3. Cristina says:

    Miha, felicitari, ador retetele tale šŸ™‚
    La crema de portocale se poate exclude gelatina? Mersi mult si la cat mai multe retete minunate šŸ™‚

    • Multumesc Cristina!
      Cred ca depinde foarte mult de frisca si crema de branza folosite, de cat de ferma va fi crema la final. Poti incerca si fara gelatina, Laura n-a folosit in reteta ei (reteta de unde m-am inspirat pentru aceasta crema)

  4. Alina says:

    Buna Miha,
    As vrea sa fac acest tort, dar intr-o forna cu diamentru de 24 cm. Care ar trebui sa fie cantitatile in acest caz?
    Multumesc frumos.

    Alina

  5. Elisa says:

    buna šŸ™‚ ce crema de branza ai folosit?

  6. Georgiana says:

    Caut de ceva vreme o crema de portocale cu branza. Multumesc! šŸ™‚
    P.S. Asta e tort neornat? :)) E simplu, foarte elegant si arata minunat!

  7. roxana says:

    ce fel de branza pot folosi?

  8. roxana says:

    portocala se pune cu tot cu coaja?

  9. maria says:

    Bună!Am Ć®ncercat…blatul a cam crăpat la suprafața oare de ce ???ce oi fi greșit?crema e delicioasă !!!

  10. roxana says:

    mascarpone nu se poate pune?

  11. roxana says:

    blatul se poate insiropa?

  12. roxana says:

    cu ce altceva ar merge imbracat?inafara de crema lui

  13. roxana says:

    toata compozitia pentru blat o facem la mixer?

  14. roxana says:

    tava mea este de 26 cm.trebe sa dublez cantitatiile pt blat?

  15. Adriana says:

    Buna! As vrea sa fac acest tort intr-o tava de 30/35 credeti ca daca dublez cantitatile, este ok!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)Ā  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]