Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema dubla de ciocolata

Reteta Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * 250 g mascarpone
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie + 50 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata lapte + 50 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * 300 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Cum se face tortul cu ciocolata

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Tort cu ciocolata si frisca

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Cat de frumos este…………nu m-as da in laturi de la acea sectiune…..hihihi.
    O zi frumoasa!

  2. Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone…m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile 🙂
    Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar’na de reteta ! 🙂

  3. Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta…..

  4. ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort…

  5. Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

  6. Superb tortul…

  7. Multumesc Maria!
    Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

  8. Multumesc Bianca! 🙂

  9. Petit Foury,multumesc mult!
    Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

  10. Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

  11. Craita, multumesc!
    Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

  12. Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! 🙂

  13. Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]