Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema dubla de ciocolata

Reteta Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * 250 g mascarpone
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie + 50 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata lapte + 50 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * 300 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Cum se face tortul cu ciocolata

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Tort cu ciocolata si frisca

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Cat de frumos este…………nu m-as da in laturi de la acea sectiune…..hihihi.
    O zi frumoasa!

  2. Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone…m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile 🙂
    Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar’na de reteta ! 🙂

  3. Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta…..

  4. ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort…

  5. Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

  6. Superb tortul…

  7. Multumesc Maria!
    Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

  8. Multumesc Bianca! 🙂

  9. Petit Foury,multumesc mult!
    Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

  10. Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

  11. Craita, multumesc!
    Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

  12. Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! 🙂

  13. Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]