Tort cu crema dubla de ciocolata

de Miha
2471 vizualizări
Tort cu 2 creme de ciocolata

Reteta Tort cu crema dubla de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata

Tort cu 2 creme de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie
  • * Crema:
  • * 250 g mascarpone
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie + 50 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata lapte + 50 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * 300 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata

Mod de preparare Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Cum se face tortul cu ciocolata

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Tort cu ciocolata si frisca

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

maria mihalache 7 octombrie 2010 - 9:32

Cat de frumos este…………nu m-as da in laturi de la acea sectiune…..hihihi.
O zi frumoasa!

Răspuns
Bianka 7 octombrie 2010 - 9:43

Minunat

Răspuns
Petite Foury 7 octombrie 2010 - 11:26

Miha, arata super! Iar pentru ca ai pus si mascarpone…m-ai nimerit la fix, ador mascarpone si l-as pune in toate cremele posibile 🙂
Legat de reteta, de care frisca ai folosit? Din smantana sau vegetala? Puup si sar’na de reteta ! 🙂

Răspuns
Laura 7 octombrie 2010 - 13:55

Pffuiiii, ce bine arata. Crema de mascarpone in crema de cioco e divina, am incercat si eu un tort asa (de fapt mai multe), e mult mai buna decat cu unt. Miam, miam. Mi-e o pofta…..

Răspuns
Craita 7 octombrie 2010 - 14:44

ce sectiune divina,mi-ai facut pofta de tort…

Răspuns
jose manuel 7 octombrie 2010 - 14:51

Haces unas tartas tan ricas, esta se ve increible. Saludos

Răspuns
felis 7 octombrie 2010 - 21:11

Superb tortul…

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:06

Multumesc Maria!
Cu drag te-as servi cu o felia daca n-ai fi asa departe. :))

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:06

Multumesc Bianca! 🙂

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:08

Petit Foury,multumesc mult!
Pentru crema am folosit frisca (smantana)lichida de la Milli, iar pentru ornat vegetala de la Meggle.

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:09

Laura, ne potrivim la gusturi. :)) Si mie imi place mascarpone tare mult.

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:10

Craita, multumesc!
Ai facut tort? :)) Sau a fost numai pofta?

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:10

Jose Manuel, multumesc. Esti tare dragut! 🙂

Răspuns
Miha 8 octombrie 2010 - 9:11

Multumesc Felis, draga mea! Te pup!

Răspuns

Lasă un răspuns