Retete de prajituri / Torturi

Tort cu fructe si frisca

Pentru Paste voiam neaparat sa fac un tort usor, cu frisca si fructe. Am tot oscilat intre tort Diplomat si Padurea Neagra. Pana la urma am ajuns la concluzia ca Diplomatul nu se face atat de repede pe cat mi-as dori, pentru Padurea Neagra n-am gasit visine… Asa se face ca pana la urma a iesit acest tort cu fructe si frisca.

Bun! Bun de tot. Cam inegale blaturile, ca am gresit masuratorile la taiat, dar voi sa nu faceti ca mine, da? :)))

Tort cu ananas si frisca

Tort cu ciocolata, fructe si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 1 compot de fructe exotice (ananas, papaya si guava)
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tort cu fructe si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Umplutura:

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.

Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.

Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.

Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.

Tort cu frisca si ananas

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. ei tu perfectionisto :)))
    stii tu de „inegabilitatea” aia :)))))

  2. Ai facut un tort perfect! si gustos si aratos! pup

  3. De tort nu mai zic nimic. De unde ai tava asa de mica? Ar fi minunata pentru numeroasa mea familie din ….2 persoane.

  4. Multumesc fetelor! :*

  5. Ghiocel, tava face parte dintr-un set de 3 tavi de la Decorix. 🙂

  6. Mon Dieux, quelle gâteau!!!!

    Digne d’une grande vitrine de pâtisserie, il est plus que parfait, bravo!

    bisous

  7. Arata perfect, pa cuvant!!!!

  8. Daca nu ziceai ca blaturile sunt inegale…nimeni nu observa…asa, primul lucru la care m-am uitat au fost foile de blat…cautam inegalitatea…dar n-am vazut nimik .Deci, pentru mine e beton…arata zuper!
    Pup.
    PS.L-ati savurat deja?

  9. Yammy!!! Cine crezi ca mai observa ca sunt inegale?

  10. Mmm, egale sau neegale, clar e delicios la maxim!!!Pup!

  11. O feliuta mai este si pentru mine?
    Pup cu drag!

  12. l-ai facut perfect!
    Miha tu ca sa-l faci in trei starturi, faci mai intii unul si-l pui in frigider pe un pic, si apoi altul lasindul din nu un pic sa se intareasca, sau le pui toate trei dintr-o data?

  13. Multumesc fetelor de aprecieri! Sunteti niste dragute toate! :*

  14. Vica, blaturile le pun toate deodata, nu pe rand. Daca crema e una care necesita timp pentru intarire atunci folosesc tava cu inel detasabil. Asamblez tortul in tava, apoi il rastorn pe platou.

  15. Hristos a inviat! Hmmm, arata f bine tortuletul, vreau si eu o feliuta mai ales ca are si cioco 😉 Pupici

  16. Raluca Nitu says:

    Delicios tortul acesta! L-am facut aseara pentru aniversarea noastra de 7 ani. Foarte-foarte bun! Inca o data multumesc pentru reteta aceasta, ca si pentru altele „furate” de pe blogul tau!
    Sa ai o zi minunata!

  17. simona says:

    smantana pt frisca poate sa fie din cea vegetala la cutie, care are deja zahar in ea, gen hulala, sau de care?felicitari pt tort!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba

Mod de preparare Prajitura cu Lemon Curd si ciocolata alba: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

prajitura cu prune, prajitura cu prune si nuca, prajitura rapida cu prune, prajitura de casa cu prune, prajitura cu prune si aluat fraged, reteta prajitura cu prune, prajitura cu prune si aluat crocant, crumble cu prune

Prajitura cu prune si nuca

Mod de preparare Prajitura cu prune si nuca: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche

Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si Dulce de Leche: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul, esenta de rom si cele 3 […]