Retete de prajituri / Torturi

Tort cu fructe si frisca

Pentru Paste voiam neaparat sa fac un tort usor, cu frisca si fructe. Am tot oscilat intre tort Diplomat si Padurea Neagra. Pana la urma am ajuns la concluzia ca Diplomatul nu se face atat de repede pe cat mi-as dori, pentru Padurea Neagra n-am gasit visine… Asa se face ca pana la urma a iesit acest tort cu fructe si frisca.

Bun! Bun de tot. Cam inegale blaturile, ca am gresit masuratorile la taiat, dar voi sa nu faceti ca mine, da? :)))

Tort cu ananas si frisca

Tort cu ciocolata, fructe si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 1 compot de fructe exotice (ananas, papaya si guava)
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tort cu fructe si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Umplutura:

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.

Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.

Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.

Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.

Tort cu frisca si ananas

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. ei tu perfectionisto :)))
    stii tu de „inegabilitatea” aia :)))))

  2. Ai facut un tort perfect! si gustos si aratos! pup

  3. De tort nu mai zic nimic. De unde ai tava asa de mica? Ar fi minunata pentru numeroasa mea familie din ….2 persoane.

  4. Multumesc fetelor! :*

  5. Ghiocel, tava face parte dintr-un set de 3 tavi de la Decorix. 🙂

  6. Mon Dieux, quelle gâteau!!!!

    Digne d’une grande vitrine de pâtisserie, il est plus que parfait, bravo!

    bisous

  7. Arata perfect, pa cuvant!!!!

  8. Daca nu ziceai ca blaturile sunt inegale…nimeni nu observa…asa, primul lucru la care m-am uitat au fost foile de blat…cautam inegalitatea…dar n-am vazut nimik .Deci, pentru mine e beton…arata zuper!
    Pup.
    PS.L-ati savurat deja?

  9. Yammy!!! Cine crezi ca mai observa ca sunt inegale?

  10. Mmm, egale sau neegale, clar e delicios la maxim!!!Pup!

  11. O feliuta mai este si pentru mine?
    Pup cu drag!

  12. l-ai facut perfect!
    Miha tu ca sa-l faci in trei starturi, faci mai intii unul si-l pui in frigider pe un pic, si apoi altul lasindul din nu un pic sa se intareasca, sau le pui toate trei dintr-o data?

  13. Multumesc fetelor de aprecieri! Sunteti niste dragute toate! :*

  14. Vica, blaturile le pun toate deodata, nu pe rand. Daca crema e una care necesita timp pentru intarire atunci folosesc tava cu inel detasabil. Asamblez tortul in tava, apoi il rastorn pe platou.

  15. Hristos a inviat! Hmmm, arata f bine tortuletul, vreau si eu o feliuta mai ales ca are si cioco 😉 Pupici

  16. Raluca Nitu says:

    Delicios tortul acesta! L-am facut aseara pentru aniversarea noastra de 7 ani. Foarte-foarte bun! Inca o data multumesc pentru reteta aceasta, ca si pentru altele „furate” de pe blogul tau!
    Sa ai o zi minunata!

  17. simona says:

    smantana pt frisca poate sa fie din cea vegetala la cutie, care are deja zahar in ea, gen hulala, sau de care?felicitari pt tort!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere): Blat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu […]

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. […]

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]