Inghetata

Tort cu inghetata de cacao si menta

Reteta Tort cu inghetata de cacao si menta

Tort de inghetata in doua culori

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 lingurite cacao
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml sirop de menta
loading...

Mod de preparare Tort cu inghetata de cacao si menta:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine consistenta si lucioasa. Se adauga si esenta de rom. Bezeaua se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana blatul de bezea devine uscat, in jur de 4 ore.

Inghetata:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte, am omogenizat si am dat din nou pe foc, pana s-a ingrosat putin compozitia. Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu.

Am impartit compozitia in 2 parti. In una am pus cacaoa amestecata cu Nesquik, iar in cea de-a doua siropul de menta.

Am pus vasele la congelator, pana compozitia s-a intarit putin.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata, strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea. Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator, pana la congelarea completa.

Inainte de servire, l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata.

Tort de inghetata cu mascarpone si menta

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. ador aroma de menta in prajituri!

  2. Iar inghetata cu aroma de menta e divina. 🙂

  3. Confirm cele spuse de Miha, intr-adevar e o aroma absolut divina. Iar copiii nu au apreciat, dar mai bine de noi, le-am papat si portiile lor! :))

  4. N-au apreciat mofturosii astia de barbati mai mititei,ca fetele au papat. :)) Si mamele lor! :)))

  5. uau ! pare extraordinar tortul asta !

  6. Da,extraordinar de bun,Alina! 🙂

  7. iar ai tortarit…si inca cu inghetata!minunat tortul tau mentolat,ador menta in orice combinatie!

  8. Ce bunatate ai facut iarasi. Pusici

  9. cred ca este extraordinara!

  10. combinatia ciocolata si menta este preferata mea…..unde ai gasit sirop de menta?

  11. Multumesc Alison! Am tortalit pentru musafirii mei. 🙂

  12. Multumesc Miki! Pup!

    Nu mi-ai spus…vii sau nu? :))

  13. Ellis,imi pare rau ca nu te pot servi cu o feliuta decat virtual. A fost foarte bun,intr-adevar. 🙂

  14. Oana,sirop de menta am gasit in Kaufland. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]