Inghetata / Torturi

Tort cu inghetata de ciocolata

Tort cu inghetat de ciocolata

Reteta Tort cu inghetata de ciocolata

Tort cu inghetat de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1/2 cana miez de nuca
  • Pentru inghetata de ciocolata avem nevoie de:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Tort cu inghetata de ciocolata:

Punem toate ingredientele pentru blat la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.

Intr-o tava cu inel detasabil turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia, cu o lingura de lemn, pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.

Laptele il punem la fiert cu ciocolata si in momentul in care da in clocot, se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri, amestecand continuu. Se mai pune putin pe foc, fara sa fiarba.

Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata. Se amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a racit bine, se da la congelator. Se amesteca de cateva ori in vas, sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata, nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.

E foarte bun si usor de facut, doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza. ­čÖé

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Sa inteleg ca asta e dedicatia pt. Mr Laurie, ha? :))
    Arata bine de tot, dar trebe prea multa rabdare la facut. Eu prefer doar sa-l maninc, daca se poate :))

  2. Looks so yummy!

  3. Asa zici tu draga Nati?Ca am nevoie de cate-o inghetata dupa fiecare episod cu Mr Laurie? :))

    Daca zici tu…apoi dedicatie sa fie…LA MULTI ANI HUGH LAURIE! ­čÖé

    Te poftesc cu mare drag la o portie! ­čśë

  4. Thanks Maria!

  5. Tu ai spus-o, draga, nu eu! :)) Vin cu primul tren! ­čśÇ

  6. Si eu, si eu… vin cu primul avion… Dar mai ai, sau deja l-ai gatat ?!!!

  7. si io tot cu avionul, repede sa nu se topeasca inghetata :)))))) yamiiiiiiii

  8. Si uite-asa face Taromul rost de clienti…:))

  9. Laudabil efortul tau,pentru retetele de sezon, sincere felicitari!!
    JocoK (video beius )

  10. Multumesc Joco! Adevarul e ca ne si place tare mult inghetata! ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]