Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mac

loading...

Asa e ca am cam ramas in urma? :)))
Acesta este tortul ce l-am pregatit pentru Revelion. Un tort cu mac si crema de ciocolata alba. Buuuun….:))

* Pentru blat:

* 200 g unt
* 150 g zahar
* 100 g mac
* 5 oua
* 1 praf de copt
* 2 cani faina
* esenta de vanilie

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frecam bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

* Pentru crema:

* 400 ml frisca lichida
* 200 g ciocolata alba
* 1 plic Crem Ole de vanilie

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Si sectiune…

Eu am vrut sa fac un „tort ceas” pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. 🙂

In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Hi, hi… tu n-ai ramas in urma ca ti-a functionat cesuletul, doar ca ai postat tortul tirziu si eu n-am putut sa savurez o feliuta de tort proaspat…

  2. Hallo Miha,

    super feinä Combination. Sint incintat..

    Multe Salutäri Jacob

  3. Miha , cred ca a fost tare gustos…si chiar aveam in cap intrebarea despre cifre…:))
    Asta cu crema Ole in frisca cu ciocolata nu mi-o inchipuiam , am crezut ca trebuie cu lapte , dar cred ca a fost crem Ole la rece,asa e?
    Sa ai zi faina!

  4. Miha,imi place cum arata si combinatia este foarte buna.

  5. magnifiques photos, ton gâteau a l’air délicieux bravo
    bonne journée et bientôt

  6. Arata bestial sectiunea! si tortul, dar sectiunea…

  7. Ce bun trebuie sa fi fost……….

  8. wow,dar in ce „hal” poate sa arate… e superba sectiunea!!!

  9. minunata combinatie!

  10. Immm, acum l-am vazut, arata super, mor dupa mac.
    Miha, spune-mi, te rog, cu ce-as putea inlocui crema Ole? Din cauza Tatianei nu pot incerca sa fac si eu tortuletul, iar not sa mancam si ea sa priveasca parca nu prea merge.

  11. Super tortul!
    Interesanta combinatia mac si mousse de ciocolata!

  12. Anca says:

    Buna Mihaela, imi poti spune te rog cu ce sa insiropez blatul?

    • Buna, Anca.
      Blatul il poti insiropa cu un sirop simplu de apa si zahar (aromat cu vanilie) sau lapte si zahar. 😉

  13. Anca says:

    Mersi frumos, sper sa imi iasa.
    Mai am o intrebare:”1 praf de copt” inseamna un pliculet?

  14. ANDREA says:

    În loc de crema Ole ce a-și putea folosi????

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]