Tort cu mac

de Miha
2654 vizualizări

Asa e ca am cam ramas in urma? :)))
Acesta este tortul ce l-am pregatit pentru Revelion. Un tort cu mac si crema de ciocolata alba. Buuuun….:))

* Pentru blat:

* 200 g unt
* 150 g zahar
* 100 g mac
* 5 oua
* 1 praf de copt
* 2 cani faina
* esenta de vanilie

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frecam bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

* Pentru crema:

* 400 ml frisca lichida
* 200 g ciocolata alba
* 1 plic Crem Ole de vanilie

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Si sectiune…

Eu am vrut sa fac un „tort ceas” pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. 🙂

In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Daniela 13 ianuarie 2010 - 7:07

Hi, hi… tu n-ai ramas in urma ca ti-a functionat cesuletul, doar ca ai postat tortul tirziu si eu n-am putut sa savurez o feliuta de tort proaspat…

Răspuns
Jacktels Kochbuch 13 ianuarie 2010 - 7:14

Hallo Miha,

super feinä Combination. Sint incintat..

Multe Salutäri Jacob

Răspuns
Ana-Maria 13 ianuarie 2010 - 7:23

Miha , cred ca a fost tare gustos…si chiar aveam in cap intrebarea despre cifre…:))
Asta cu crema Ole in frisca cu ciocolata nu mi-o inchipuiam , am crezut ca trebuie cu lapte , dar cred ca a fost crem Ole la rece,asa e?
Sa ai zi faina!

Răspuns
Silvia 13 ianuarie 2010 - 10:45

Miha,imi place cum arata si combinatia este foarte buna.

Răspuns
Aux délices des gourmets 13 ianuarie 2010 - 12:56

magnifiques photos, ton gâteau a l’air délicieux bravo
bonne journée et bientôt

Răspuns
ellis 13 ianuarie 2010 - 16:58

Arata bestial sectiunea! si tortul, dar sectiunea…

Răspuns
maria mihalache 13 ianuarie 2010 - 18:32

Ce bun trebuie sa fi fost……….

Răspuns
Stefana 14 ianuarie 2010 - 19:59

wow,dar in ce „hal” poate sa arate… e superba sectiunea!!!

Răspuns
alison 15 ianuarie 2010 - 21:15

minunata combinatie!

Răspuns
mhldvrc 20 ianuarie 2010 - 6:17

Immm, acum l-am vazut, arata super, mor dupa mac.
Miha, spune-mi, te rog, cu ce-as putea inlocui crema Ole? Din cauza Tatianei nu pot incerca sa fac si eu tortuletul, iar not sa mancam si ea sa priveasca parca nu prea merge.

Răspuns
Elena 22 ianuarie 2010 - 23:31

Super tortul!
Interesanta combinatia mac si mousse de ciocolata!

Răspuns
Anca 2 decembrie 2012 - 13:10

Buna Mihaela, imi poti spune te rog cu ce sa insiropez blatul?

Răspuns
Miha 2 decembrie 2012 - 15:24

Buna, Anca.
Blatul il poti insiropa cu un sirop simplu de apa si zahar (aromat cu vanilie) sau lapte si zahar. 😉

Răspuns
Anca 3 decembrie 2012 - 20:47

Mersi frumos, sper sa imi iasa.
Mai am o intrebare:”1 praf de copt” inseamna un pliculet?

Răspuns
Miha 3 decembrie 2012 - 20:55

Da, un praf de copt=1 pliculet=10 g 🙂

Daca mai ai vreo nelamurire nu ezita sa ma intrebi. >:D<

Răspuns
ANDREA 21 aprilie 2016 - 16:39

În loc de crema Ole ce a-și putea folosi????

Răspuns
Miha 21 aprilie 2016 - 17:54

O alta budinca ce se prepara la rece 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns