Tort cu mere si crema de zahar ars

de Miha
12412 vizualizări
Tort cu mere si crema de zahar ars onat cu frisca

 

Felie tort cu crema de zahar ars

A fost prima pentru data cand am facut reteta de tort cu mere si crema de zahar ars. A fost delicios si racoritor.

Tort cu mere si crema de zahar ars onat cu frisca

Tort cu mere si crema de zahar ars

A fost prima pentru data cand am facut reteta de tort cu mere si crema de zahar ars. A fost delicios si… Torturi tort cu mere, tort cu crema de zahar ars European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor

Mod de preparare Tort cu mere si crema de zahar ars:

4 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

  • Se poate pune si mai mult zahar ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat

Pregatire mere pentru tort:

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus. In fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

Preparare crema pentru tort cu mere:

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

Blat pentru tort cu mere:

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan. Vom folosi 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Turnam peste crema bine inchegata.

Asamblare:

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou. Nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului 🙂 si dam la frigider cateva ore bune.

Ornare:

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. 🙂

Foarte bun, racoritor si insiropat! 🙂

Mere pentru tortCompozitie crema de zahar arsCum pregatim tortul cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars la finalTort cu mere si crema de zahar ars onat cu friscaFelie de tort cu mere si crema de zahar ars
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

44 comentarii

Daniela 27 martie 2009 - 10:48

Sa inteleg ca, feliuta asta e pentru mine ?! Multumesc, delicioasa si gustoasa… Pupici !

Răspuns
Sabina 27 martie 2009 - 12:50

Miha, arata foarte bine tortul tau!
Il trec pe lista!

Răspuns
Miha 27 martie 2009 - 12:53

Cuscra,serveste cat vrei! :)) Pup!

Răspuns
Miha 27 martie 2009 - 12:54

Sabina,multumesc!
E o bunatate de tort,daca iti place crema de zahar ars!
Te pup!

Răspuns
violette 27 martie 2009 - 14:07

Miha, multumesc mult pt. premiu!
…. cat despre tortuletz… arata super delicios 🙂
Te pup!

Răspuns
Miha 27 martie 2009 - 14:10

Multumesc Violette!

Răspuns
bucatar maniac 27 martie 2009 - 14:47

uau ce bun arata

Răspuns
alison 27 martie 2009 - 20:15

miha,foarte ingenios ornat,imi place!cred ca-l voi comite si eu!

Răspuns
Bucataria-Paradis 28 martie 2009 - 4:39

Wow ce bine arata al tau cu mere…gind la gind…azi am prestat si eu un tortulet rapid de zahar ars pentru cumnata-mea.Mersi pentru premi.te pup

Răspuns
Miha 28 martie 2009 - 8:41

Maniacule,bine ne-am gasit! :))) Te mai astept pe la mine!

Răspuns
Miha 28 martie 2009 - 8:42

Alison,ma bucur ca-ti place si ca ti-am starnit interesul! 😉 Te astept cu impresii! 😉

Premiul ti l-ai luat? 🙂

Răspuns
Miha 28 martie 2009 - 8:43

Paradis,multumesc!
La ce torturi frumoase si delicioase faci tu…mi-e frica sa ma duc sa ma uit! :))) Dar o voi face! Te pup!

Răspuns
iolanda 28 decembrie 2010 - 18:22

deci m-am gandit la tortul asta pentru rev… mi se pare foarte bun si usor, dupa atata grasime;
am o intrebare: cantitatile sunt pentru o forma obisnuita de tort?

Răspuns
Miha 28 decembrie 2010 - 18:48

Iolanda, eu am facut intr-o cratita de inox de marime medie, de aproximativ 20 cm diametru.
De preferat e sa faci tortul intr-o cratita sau o tava nedetasabila. Compozitia este lichida.

Răspuns
iolanda 28 decembrie 2010 - 19:37

pai da, asa ma gandeam si eu, sa nu curga…. multumesc pentru raspuns, o sa-ti dau de stire cum a iesit! poop

Răspuns
Anonymous 3 ianuarie 2011 - 7:14

La multi ani!
am facut acest tort pentru masa de Rev, a fost un deliciu.

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2011 - 10:41

Ma bucur mult ca v-a placut!
La multi ani si un An Nou fericit!

Răspuns
Stefana 4 februarie 2011 - 20:56

Buna seara, am reusit si eu aseara sa fac acest tort, a iesit superb chiar daca l`am pus pe tata sa rastoarne tortul si a ridicat vazul…. Multumesc pentru reteta.Si voiam sa va intreb daca aveti vreo reteta pentru pricomigdale.

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 21:08

Stefana, cu placere si drag oricand. Ma bucur si felicitari pentru reusita.
De pricomigdale nu am reteta, dar poti incerca reteta de „alcazare” http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/01/alcazare.html Se aseamana foarte mult si sunt foarte bune.

Răspuns
Stefana 6 februarie 2011 - 14:07

Le`am vazut acum cateva zile si chiar ma gandeam sa le fac.Multumesc mult!

Răspuns
Miha 6 februarie 2011 - 14:09

Stefana, cu mare placere. 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

Răspuns
Elena 12 februarie 2011 - 20:25

Tocmai ce am facut tortul tau care imi facea cu ochiul de ceva timp..a iesit absolut delicios si nu ma mai satur..sper sa ma opresc la timp:) Multumim

Răspuns
Miha 12 februarie 2011 - 20:29

Elena, sa papati sanatosi! Ma bucur ca v-a placut. 😉

Răspuns
Anonymous 28 aprilie 2011 - 16:06

fff bun tortul:|:))

Răspuns
Miha 28 aprilie 2011 - 20:13

Multumesc! 🙂

Răspuns
Anonymous 5 mai 2011 - 11:19

arata super tortul si este delicios

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 11:44

Multumesc. Ma bucur ca-ti place. 🙂

Răspuns
Anonymous 9 august 2011 - 8:39

Buna.acum l am pus la facut.multumesc pt.retete.am incercat si alte retete si au iesit super m am mirat si eu ca am nimerit.intru de multicel si citesc dar nu am scris .o zi faina si spor in ceea ce faceti.

Răspuns
sonia 13 august 2011 - 13:18

Buna,arata superb tortul,chiar cautam o reteta mai deosebita cu mere si eram sigura ca gasesc aici.Ai niste retete deosebite pe blogul tau gasesc mereu idei cand vreau si am timp de gatit ceva mai special.FELICITARI PENTRU CEEA CE GATESTI SI PENTRU BLOG!

Răspuns
Miha 13 august 2011 - 13:24

Sonia, multumesc mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca-ti place aici la mine, te astept oricand cu drag! :*

Răspuns
Miha 13 august 2011 - 13:25

Anonim, si eu multumesc de aprecieri. :*

Răspuns
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 13:07

sotia mea i-l face cu gutui si pere ,inainte de a le pune in tort le coace pe jumatate in cuptor .este un deliciu scortisoara de pe fructe cu aroma de zahar ars.

Răspuns
Miha 11 noiembrie 2011 - 13:45

Foarte buna ideea cu gutui si pere, cred ca tortul are o savoare deosebita. 😉

Răspuns
auras 23 noiembrie 2011 - 22:44

Buna.Am facut si eu tortul tau si a iesit absolut delicios,de fapt sotul meu nu se mai oprea din mincat.Multumesc mult pentru reteta,intr-adevar foarte bun!

Răspuns
Miha 24 noiembrie 2011 - 7:07

Ma bucur tare mult ca v-a placut! E un tort intr-adevar foarte bun. 😉

Te imbratisez si te mai astept!

Răspuns
Anonymous 1 septembrie 2012 - 12:32

Am facut si eu tortul respectiv dar nu sunt foarte multumita,pt ca nu stiu la ce temperatura sa-l pun cuptorul electric.Poti sa specifici te rog temp la care il faci?!

Răspuns
Miha 2 septembrie 2012 - 7:52

In general, toate prajiturile (daca nu sunt alte specificatii) se coc la foc mediu. Asta inseamna 180-190 grade Celsius.

Voi specifica asta si in reteta, sa nu mai existe probleme. Multumesc! 🙂

Răspuns
malina 19 ianuarie 2013 - 17:28

Multumesc pentru reteta. L-am facut azi si a iesit foarte, foarte bun si aspectuos.Merita incercat.

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2013 - 17:43

Multumesc. Ma bucur ca v-a placut! >:D<

Răspuns
SMDV 25 februarie 2013 - 8:56

Frumos si gustos! Eu am facut cu merele intregi: http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/tort-de-mere-cu-crema-de-zahar-ars.html Data viitoare o sa incerc si cu niste mere mai acrisoare!

Răspuns
LUCA 8 aprilie 2013 - 14:42

nui asa bun Luca

Răspuns
Miha 8 aprilie 2013 - 14:49

Nu-i asa bun ca nu ti-a iesit sau nu e asa bun ca nu-ti plac tie merele? 😀 Ne trebuie argumente ca sa te credem! :)))

Răspuns
evi 3 martie 2015 - 22:27

Dupa ce turnam crema peste mere, nu trebuie copt pe baie de aburi?

Răspuns
Miha 3 martie 2015 - 22:37

Eu am copt fara baie de abur

Răspuns

Lasă un răspuns