Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu, impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut, cu care am sperat ca ii voi incanta… tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Mie mi-a placut, sper ca si lor :)))

Tort cu ciocolata si mure

Tort cu mousse de fructe si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina
loading...

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata alba si mure:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia. Dam la frigider pana la racirea completa, dupa care incorporam restul de frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Mousse de mure:

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba, iar la sfarsit incorporam si piureul de mure.

Murele le-am facut piure in blender, apoi le-am trecut prin sita, sa nu aiba seminte, m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala, dar a fost bun si aromat.

In tava de tort in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata alba, apoi cel de mure. Acoperim cu blatul copt si racit, invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort, punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o „desfacem” cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Am ornat cu frisca si mure.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. hmm… arata tare bine tortul,felicitari sincere!:)

  2. Multumesc Florena! 🙂

  3. Dupa ce ca arata cum arata, gustul cred ca e nebunie, se salveaza reteta! Multumesc Miha!

  4. Multumesc mult de aprecieri Livia! Ti-am facut si eu o vizita si am gasit la tine numai minunatii. 🙂

  5. Miha,ce combinatie super!

  6. Mai nu stiu cum a fost la gust dar aspectul e de milioane!!!

  7. Da Mimi,a fost o combinatie reusita. Sper ca Natalia e de acord cu mine. :))

  8. Multumesc Niko!

  9. Iaka si confirmarea :)) a fost intr-adevar un tort absolut delicios!!! Sa va zica si domnisoarele degustatoare, care si-au infipt degetelele in minunatia de decor. 😀

  10. ce minunat arata!
    ce pofta mi-ai facut!!!

  11. Foarte frumos tort!

  12. ce frumusete…. pot sa fiu si eu musafir la tine? felicitari!

  13. Tare bine arata…felicitari!!!!!

  14. deja l/am adaugat pe lista mea la favorite. nu ne mai slabesti cu bunatatile. mersi!

  15. Gata, ma las de meserie ! ma mut la tine ! O seara placuta ! Cami

  16. Natalia,aprecierile tale sunt cele mai valoroase! 🙂

  17. Gaby,multumesc! Cu drag te-as pofti la o portioara daca as putea. Si daca ar mai fi. :))

  18. wow,te-ai intilnit cu natalia,ce ma bucur!tortul e absolut minunat!te pup si numai bine!

  19. Multumesc Alison! Te pupam si noi!

  20. Vrei sa-ti fac o vizita? 😀 Foarte bine arata si cred c-a fost foarte delicios. Pusici

  21. Felicitari pentru desemnarea ca fiind BLogul cel mai gustos!
    Nici nu ma mira , deoarece cu asemenea retete…hmmmm, iti lasa gura apa…
    Superb tort!

  22. Te si trec la blogurile preferate 🙂

  23. Miki,te astept cu drag! 🙂 Serios vorbesc. 🙂

  24. Multumesc Betty! Ma simt onorata!

  25. Multumesc Amalia!

  26. Buna ziua! Doresc sa fac acest tort si neaparat sa il decorez la fel;dar vreau sa va intreb daca pot folosi mure din congelator;stiu ca pt crema le pot folosi, dar pt decor?nu vor lasa apa?va rog sa imi spuneti.

  27. Raluka, le poti lasa putin la temperatura camerei apoi sa le pui pe tort. Sa ai mult spor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]