Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si menta

loading...

Pentru ca azi a fost o zi anume din an :)) in care am implinit o anume varsta :)) m-am gandit sa-mi rasfat prietenii si familia si nu in ultimul rand pe mine 🙂 cu un tort cu mousse de ciocolata si menta.

Pentru blat avem nevoie de:

4 oua
50 g zahar
40 g Crem Ole de ciocolata
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:

200 g ciocolata amaruie
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Pentru mousse de menta avem nevoie de:

200 g ciocolata alba
250 ml sirop natural de menta
350 g frisca lichida
15 g gelatina

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie,iar la sfarsit incorporam si siropul de menta.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,apoi cel de ciocolata alba cu menta.
Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si numere de ciocolata.
Avand in vedere ca dupa o anumita varsta,nu mai poti inversa cifrele pe tort,sa te lauzi cu o varsta frageda :)) acum le-am pus pe toate. Sa aleaga fiecare,sa-si dea cu parerea asupra varstei. :))

Marginile laterale le-am „imbracat” cu 3 feluri de ciocolata tocata marunt,amestecate cu nuca macinata.

Avand in vedere ca servirea a fost cu „bis” zic eu ca rezultatul a fost unul…delicios! 🙂

Si o sectiune…

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

37 Comentarii

  1. La mine te asteapta un premiu. Pup

  2. Iti urez si aici „La multi ani Miho”. Multumesc de feliutza de tort . Pusici multi

  3. LA MULTI ANI MIHA!!!!!
    DECI TOATE FECIOARELE-S CIOCOLATOASE:))))
    NU STIAM EU DE CE-S FAN AL BLOGULUI TAU!
    ACUM M-AM DUMIRIT!!:))))
    INCA ODATA LA MULTI ANI ,DIN SUFLET!!!

  4. La Multi Ani! cu multa Sanatate si bucurii.
    Tortul este BELEA.Felicitari!

  5. La multi ani Miha multa fericire si sanatate sa iti dea Domnul si tot ce iti doresti sa ti se indeplineasca. Cat despre tort… si eu vreau macar o bucatica ca tare bine arata.

  6. Multi aaaaani traiascaaaaa, Multi aaaani traiascaaaa, Laaaa Muuuulti Aaaani!
    Cine sa traiasca?
    Miha sa traiascaaaa, Miha sa traiascaaa, LAAAA MUUUULTI AAANI…. fericiti si buni, sa fii iubita de cei dragi si nu numai, sa ai parte de noroc si surprize placute pana la adanci batraneti… din suflet iti urez!!!!

  7. La multi ani! Miha, sa fii sanatoasa
    super tortuletul

  8. La multi ani, cuscra ! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita ! Pupici multi si de la noi !

  9. La multi ani,Miha!
    O felie de tort,virtual,am luat si eu!:))

  10. Oana,multumesc! Sper sa reusesc azi sa-mi fac putin timp sa ridic toate premiile ce ma asteapta! Pup!

  11. Multumesc mult Miki draga. O urare in plus nu strica niciodata! Si nici o feliuta de tort! :)) Pup!

  12. Gabi,deci si tu esti Feciorica? 😉 Pup si multumesc de urari!

  13. Julia,multumesc! M-ai distrat cu BELEAUA! :)) Pup!

  14. Sandytza,multumesc mult de urari! Cu mare drag te servesc cu o feliuta de tort!Virtual,din pacate! Pup!

  15. Multumesc din suflet draga Dana! Pup!

  16. Multumesc Monica de urari si de aprecieri! Imbratisari cu drag!

  17. Multumesc cuscra draga! Intoarcem si noi pupicii!

  18. Ana-Maria multumesc! Virtual poti servi cat doresti! :)) Pup!

  19. LA MULTI ANI FERICITI SI IMPLINITI, MIHA DRAGA! SA FII MEREU IUBITA SI PRETUITA, SA AI SOARE IN PRIVIRI SI IN SUFLET INTREAGA VIATA!

  20. Multumesc mult Gratiela! Pup!

  21. La multi ani inca odata, Miha ! Sper sa ajung sa-ti spun de cat mai multe ori ! :))
    Sa stii ca torul asta e pe inima mea. Sunt topita dupa ciocolata si menta. Dar unde gasesc sirop de menta ?

  22. LA MULTI ANI SI SA ITI DEA DUMNEZEU VIATA LUNGA SI SANATATE MULTA PENTRU CA ESTI O ZANA A BUNULUI GUST.TORTUL ASTA ARATA FENOMENAL.MI-AI FACUT O POFTA.IMI CURG BALELE PE TASTATURA.SIGUR IL VOI INCERCA.M-AM CHINUIT SA FORMEEZ CIFRELE ACELEA SA AFLU VARSTA SI CRED CA AI O VARSTA FRUMOASA. NU CONTEAZA CIFRELE.TE PUP!

  23. Multumesc Alina! Sa dea Dumnezeu sa ne uram reciproc multi ani de-acu incolo! 🙂

    Eu am cumparat sirop de menta (cica natural) din Kaufland.

  24. Lily,iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Asa e,nu conteaza cifrele,important e ca (inca) ma simt tanara. 🙂

    Pup!

  25. Imi place absolut tot ce este pe acest blog!!!.Esti fenomenala!De-abia astept sa fac si eu niste prajiturici si tortulete de pe aici…o sa-mi ia ceva vreme, pentru ca imi plac cam toate.

  26. Gargarita,multumesc mult pentru aprecieri! Te astept curand 😉 sa-mi spui cum ti-au iesit.

  27. eu aleg un 7 si un 4. Bine, mai iau un 9 si un 1. Sunt si eu mai in etate ….. pune-le tu in ordine.

  28. Daniela,repede repejor le pun in ordine,ca m-am speriat cam tare cand am vazut 7 si 4. :))))

  29. draga miha,e prea tirziu?la multi ani si sa fii mereu tinara,frumoasa si…prajituroasa!ieri a fost si ziua mamei mele,asa ca am lipsit un pic din localitate…ce coincidenta!te pup,tot binele din lume sa-l ai!

  30. Multumesc mult draga Alison!

    La multi ani cu sanatate si mamei tale!

    Pup!

  31. Frumos tort, si cred ca a fost super bun la gust, ca de obicei! O intrebare: cum ai reusit sa toci ciocolata pentru decor? Eu m-am chinuit de multe ori, si nu-mi iese nimic, ba se topeste, ba nu reusesc deloc s-o maruntesc.
    Salutari de la mare! 😛

  32. Multumesc Natalia! 🙂

    Mixerul vertical ce l-am primit premiu de la Laura Laurentiu 🙂 are ca si accesoriu un tocator. Cu ala am reusit.La fel pateam si eu pana acum. Fiind cutitul foarte ascutit si viteza de tocare mare,ma gandesc ca nu mai are timp sa se inmoaie ciocolata.Inainte de tocare o tin la frigider,sa fie „beton”. 🙂

  33. LA MULTI ANI!!!!!
    Tortul e fantastic-extra-ciocolatos-bunacios!
    Ai un premiu la mine.
    Puppppp

  34. Multumesc din suflet Flori!

  35. Miha,nevoia m-a impins catre bloggul asta al tau formidabil…ca in 28 am de serbat o domnisoara ,acasa…asa ca dintre toate torturile astea bestiale postate de tine,asta de la ziua ta mi s-a parut cel mai usor si mai simplu de facut…unde sa nu mi se termine rezerva de rabdare si sa imi ia putina vreme cu prepapararea.
    Trebuie sa spun de la bun inceput ca sunt cea mai novice dintre novici la prajiturit si tot ce tine de asta.
    Bun,hai ca am plecat de la una si am ajuns la alta.
    De ce am dat iarasi buzna la tine:zi-mi,te rog,ai idee daca se gaseste frisca roz?Sau,macar,sfatuieste-ma cum pot colora frisca in roz…
    Ce produse folosesti???Am vazut intr-o poza ceva de la Meggle…Te rog,imi poti trimite un mail,cand ai vreme ,timp si chef cu numele produselor folosite de tine pentru tortul asta bestial?
    Si sa nu uiti sa imi scri cum sa fac frisca roz…
    Multumesc mult!
    Sa ai o saptamana minunata!
    PS.Era sa uit de mail: petenchea@yahoo.com
    Sar’na!

  36. Deci Miha,am facut si eu tortul asta al tau azi, doar ca am facut alt blat. E atat de buuuunnn!!! Combinatia asta e intr-adevar una deMENTA 😀 Vara merge de minune, desi a fost bun si acum. Multumesc tare mult pentru reteta, o sa il pun pe blog cand am vreme. E trecut la favorites 😉 O iarna frumoasa! Alexandra M.

  37. Alexandra, ma bucur tare mult ca v-a placut. Intr-adevar e dementa combinatia. :))

    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]