Retete de prajituri / Torturi

Tort cu portocale

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉

Tort Diplomat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • 150 g branza Philadelphia/Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
loading...

Mod de preparare Tort cu portocale:

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.

Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂

Tort cu portocale

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Felie tort cu portocale

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Tort cu portocale

Si sectiune:

Sectiune tort cu portocale

Dulciurifeldefel.ro

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
    Un pupic dulce de la mine!

  2. Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
    Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

  3. Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉

  4. Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

  5. Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!

  6. Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…

  7. Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
    Te pup dulce!

  8. Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

  9. Raluca says:

    E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]