Retete de prajituri / Torturi

Tort cu portocale

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉

Tort Diplomat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • 150 g branza Philadelphia/Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
loading...

Mod de preparare Tort cu portocale:

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.

Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂

Tort cu portocale

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Felie tort cu portocale

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Tort cu portocale

Si sectiune:

Sectiune tort cu portocale

Dulciurifeldefel.ro

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
    Un pupic dulce de la mine!

  2. Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
    Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

  3. Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉

  4. Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

  5. Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!

  6. Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…

  7. Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
    Te pup dulce!

  8. Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

  9. Raluca says:

    E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]