Retete de prajituri / Torturi

Tort cu portocale

Tort cu portocale

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta „bombei cu portocale” a Isabelei 😉

Tort Diplomat

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml miere de albine
  • sucul de la o portocala
  • 150 g branza Philadelphia/Almette
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
loading...

Mod de preparare Tort cu portocale:

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala, apoi mixam impreuna cu branza. Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza. Topim gelatina si o adaugam in crema, mixand bine.

Vasul in care vom „construi” tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi inmuiate in suc de portocale, iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii. Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi. Se da la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. 🙂

Tort cu portocale

L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.

Felie tort cu portocale

Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))

Tort cu portocale

Si sectiune:

Sectiune tort cu portocale

Dulciurifeldefel.ro

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
    Un pupic dulce de la mine!

  2. Ah,am uitat sa te intreb…care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
    Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

  3. Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. 😉

  4. Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

  5. Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine „acasa” 🙂 Pupici si tie!

  6. Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa…

  7. Miha,am facut tortul…e super ,super bun…multumesc inca o data pt reteta!!!
    Te pup dulce!

  8. Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

  9. Raluca says:

    E perfect pentru băieții mei, este mult mai sănătos ,decât cel cu oua!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Tort Diplomat cu piersici

Tort Diplomat cu piersici

Desi imi place ciocolata, o felie de tort Diplomat cu piersici ori cu orice alte fructe nu refuz niciodata 🙂 E bun si racoros si merge de minune dupa o masa copioasa. Si cum eu, pentru o vreme va trebui sa uit de ciocolata, cred ca reteta de tort Diplomat […]

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]