Retete de prajituri / Torturi

Tort cu visine

Un tort cu visine atat de bun… Cu blat pufos si gust dulce acrisor… mmm… este irezistibil.

Eu am folosit visine din compot… Eheeee, daaa…am facut si compot de visine :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna :)))

Tort cu visine si frisca

Ingrediente

  • 1 borcan 800 g compot de visine
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Tort cu visine:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat

Cum se face tortul cu visine

si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Tort cu visine

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Ce bun e!!!
    Ce dor mi-e de aroma lui :D.
    Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.

  2. Que maravilla, te ha quedado preciosa.

    Saludos

  3. Waw ce bine arata !

  4. wow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!

  5. foarte fain.contrastul de culori e super.pup

  6. Am zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar…n-am rezistat tentatiei…Arata minunat si visinile cu frisca….ma innebunesc!!!
    Iti doresc o saptamana minuanata!!!!

  7. Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!

  8. as manca si eu o feliuta!

  9. Ce bine ar merge o feliuta langa cafea.
    O zi frumoasa!

  10. Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))

    In concluzie: yummmi! Arata deosebit!

  11. wowow. super
    o a incerc

  12. La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa… Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta… unde e ?!!!!!

  13. Daniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da’ furam cate doua, da?@:)))

  14. Cat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!

  15. Foarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!

  16. Fascinatie pura…arta faci tu Miha !!!!

  17. Vreau si eu , arata super! puup!

  18. Ce bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))

  19. Ce frumusete de tort!

  20. O frumusete racoritoare!!!!!

  21. Superb arata, ca tot ce faci tu !

  22. Arata minunat si sunt sigura ca este bun!

  23. Am facut si noi acest tort si ne-a placut foarte mult. Acum vrem sa incercam ceva cu nuca in blat

    • Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sper sa gasiti aici si ceva cu nuca in blat, sa fie pe placul vostru! 😉

  24. Vai,vai,vai cat este de bun !:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]