Retete de prajituri / Torturi

Tort cu visine

Un tort cu visine atat de bun… Cu blat pufos si gust dulce acrisor… mmm… este irezistibil.

Eu am folosit visine din compot… Eheeee, daaa…am facut si compot de visine. :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna. :)))

1 borcan 800 g compot de visine
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri apa clocotita
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de vanilie

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat

si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Ce bun e!!!
    Ce dor mi-e de aroma lui :D.
    Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.

  2. Que maravilla, te ha quedado preciosa.

    Saludos

  3. Waw ce bine arata !

  4. wow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!

  5. foarte fain.contrastul de culori e super.pup

  6. Am zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar…n-am rezistat tentatiei…Arata minunat si visinile cu frisca….ma innebunesc!!!
    Iti doresc o saptamana minuanata!!!!

  7. Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!

  8. as manca si eu o feliuta!

  9. Ce bine ar merge o feliuta langa cafea.
    O zi frumoasa!

  10. Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))

    In concluzie: yummmi! Arata deosebit!

  11. wowow. super
    o a incerc

  12. La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa… Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta… unde e ?!!!!!

  13. Daniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da’ furam cate doua, da?@:)))

  14. Cat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!

  15. Foarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!

  16. Fascinatie pura…arta faci tu Miha !!!!

  17. Vreau si eu , arata super! puup!

  18. Ce bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))

  19. Ce frumusete de tort!

  20. O frumusete racoritoare!!!!!

  21. Superb arata, ca tot ce faci tu !

  22. Arata minunat si sunt sigura ca este bun!

  23. Am facut si noi acest tort si ne-a placut foarte mult. Acum vrem sa incercam ceva cu nuca in blat

    • Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sper sa gasiti aici si ceva cu nuca in blat, sa fie pe placul vostru! ;)

  24. Vai,vai,vai cat este de bun !:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten)

Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten)

Mod de preparare Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten): Pentru blat: Faina mixta pentru prajituri de la Dr Schar are o alta textura decat faina de grau obisnuita si nestiind cum se comporta la copt am folosit 5 oua pentru blat, desi in mod normal folosesc 4. […]

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Tort aniversar cu ciocolata si caramel

Tort aniversar cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Tort aniversar cu ciocolata si caramel: Blat alb: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si se tine bine de paletele […]

Tort cu spuma de ciocolata

Tort cu spuma de ciocolata

Mod de preparare Tort cu spuma de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine […]