Retete de prajituri / Torturi

Tort cu visine

Un tort cu visine atat de bun… Cu blat pufos si gust dulce acrisor… mmm… este irezistibil.

Eu am folosit visine din compot… Eheeee, daaa…am facut si compot de visine :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna :)))

Tort cu visine si frisca

Ingrediente

  • 1 borcan 800 g compot de visine
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Tort cu visine:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat

Cum se face tortul cu visine

si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Tort cu visine

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Ce bun e!!!
    Ce dor mi-e de aroma lui :D.
    Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.

  2. Que maravilla, te ha quedado preciosa.

    Saludos

  3. Waw ce bine arata !

  4. wow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!

  5. foarte fain.contrastul de culori e super.pup

  6. Am zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar…n-am rezistat tentatiei…Arata minunat si visinile cu frisca….ma innebunesc!!!
    Iti doresc o saptamana minuanata!!!!

  7. Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!

  8. as manca si eu o feliuta!

  9. Ce bine ar merge o feliuta langa cafea.
    O zi frumoasa!

  10. Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))

    In concluzie: yummmi! Arata deosebit!

  11. wowow. super
    o a incerc

  12. La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa… Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta… unde e ?!!!!!

  13. Daniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da’ furam cate doua, da?@:)))

  14. Cat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!

  15. Foarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!

  16. Fascinatie pura…arta faci tu Miha !!!!

  17. Vreau si eu , arata super! puup!

  18. Ce bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))

  19. Ce frumusete de tort!

  20. O frumusete racoritoare!!!!!

  21. Superb arata, ca tot ce faci tu !

  22. Arata minunat si sunt sigura ca este bun!

  23. Am facut si noi acest tort si ne-a placut foarte mult. Acum vrem sa incercam ceva cu nuca in blat

    • Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sper sa gasiti aici si ceva cu nuca in blat, sa fie pe placul vostru! 😉

  24. Vai,vai,vai cat este de bun !:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Mod de preparare Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de […]

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Mod de preparare Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata): Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, smantana, esenta de vanilie si cele 3 […]