Retete de prajituri / Torturi

Tort cu visine

Un tort cu visine atat de bun… Cu blat pufos si gust dulce acrisor… mmm… este irezistibil.

Eu am folosit visine din compot… Eheeee, daaa…am facut si compot de visine. :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna. :)))

1 borcan 800 g compot de visine
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri apa clocotita
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de vanilie

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat

si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Ce bun e!!!
    Ce dor mi-e de aroma lui :D.
    Eu mai am visine la congelator, cred ca-l repet cand vine mama.

  2. Que maravilla, te ha quedado preciosa.

    Saludos

  3. Waw ce bine arata !

  4. wow ce bine arata!!! as lua o feliuta ,mmm ce pofta mi-ai facut!

  5. foarte fain.contrastul de culori e super.pup

  6. Am zis ca nu mai intru sa vad minuni cu visine dar…n-am rezistat tentatiei…Arata minunat si visinile cu frisca….ma innebunesc!!!
    Iti doresc o saptamana minuanata!!!!

  7. Miaho iti amintesc periodic ca acusi vine ziua mea! Te pooop!

  8. as manca si eu o feliuta!

  9. Ce bine ar merge o feliuta langa cafea.
    O zi frumoasa!

  10. Ma tot uit la poze si ma gandesc: cat de buun trebuie sa fie!! Uneori urasc internetul, doar iti starneste pofta si nici macar sa-l adulmeci n-ai cum:))

    In concluzie: yummmi! Arata deosebit!

  11. wowow. super
    o a incerc

  12. La cit sint de obosita la ora asta, tare mi-as infige furculita intr-o feliuta visinoasa… Arata apetisant tortul, dar eu ma multumesc cu o feliuta… unde e ?!!!!!

  13. Daniela, hai s-o cautam amandoua :)))). Da’ furam cate doua, da?@:)))

  14. Cat de buuun trebuie sa fie,minunata combinatia!pupici!

  15. Foarte frumos executat!De gustos nu incerc sa-mi imaginez ca mi se face pofta!

  16. Fascinatie pura…arta faci tu Miha !!!!

  17. Vreau si eu , arata super! puup!

  18. Ce bine arata tortul asta! Acum ma provoci sa fac si compot de visine, ca in sfarsit am si eu :))

  19. Ce frumusete de tort!

  20. O frumusete racoritoare!!!!!

  21. Superb arata, ca tot ce faci tu !

  22. Arata minunat si sunt sigura ca este bun!

  23. Am facut si noi acest tort si ne-a placut foarte mult. Acum vrem sa incercam ceva cu nuca in blat

    • Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sper sa gasiti aici si ceva cu nuca in blat, sa fie pe placul vostru! ;)

  24. Vai,vai,vai cat este de bun !:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer cu gem

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem: Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot […]

Prajituri cu ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Mod de preparare Prajituri cu ciocolata: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand […]

Fursecuri cu unt

Fursecuri cu unt

Mod de preparare Fursecuri cu unt: Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut […]

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si blat de cocos: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie, se toarna in ploaie […]