Retete de prajituri / Torturi

Tort Cupidon

loading...

Happy Valentine’s Day!

* Pentru blat:

* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

* Pentru crema de lapte:

* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 100 ml apa

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

* Pentru ornat:

* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.

Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! 🙂

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Iaka, si eu stateam si te asteptam sa apari pe mess, sa te intreb de tort! :)) Si cind colo, l-ai si postat! Ce frumuseste ti-a iesit! Vad ca ai adaptat mai mult, eu am respectat cu strictete reteta :))) Oricum cred ca e demential la gust, abia astept sa-l taiem miine!

  2. Complimente Miha pentru tort si pentru tot!
    Happy Valentine’s day! XO

  3. Fuarte frumos!
    Esti o artista!
    Si esti foarte norocoasa daca nu ai probleme cu kg.
    Te pup.

  4. Iti doresc din inima, un Sf.Valentin plin de iubire ! Happy Valentine’s Day !

  5. Mmmmmmm … mie imi place cum arata blatul cu umplutura, fara glazura. Cred ca ar iesi o prajitura delicioasa!

  6. Yummy-yummy!
    Happy Valentine`s Day!

  7. Buna ziua,

    Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
    http://reteteculinare.me

    Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

    O zi buna!
    Claudia Morar

  8. foarte frumos tortul….felicitari pentru opera de arta…:) sa va iubiti mult.Happy Valentine`s Day!

  9. pe blogul meu te asteapta niste premii….succes la bucatarit

  10. Felicitari pentru tortuletele inimioare. O zi frumoasa de Valentine’s Day. Sanda

  11. tare frumos si interesanta idee:)
    kinderul pinguin e bun la orice ocazie, zi de nastere, sf valentin 🙂 adevarul e ca e delicios , as tot manca

  12. Miha iti doresc un happy valentin day !!!si iubitiva muuult 🙂 te mai astept pe la mine 🙂
    si ai facut un tort ff frumos si delicios

  13. Sper sa fii avut o zi cel putin pe masura minunatului tort pe care l-ai facut!

  14. Foarte frumos,de nota 10! Felicitari!

  15. tes cœurs sont sublimes
    joyeuse st Valentin
    bonne soirée

  16. imi place grozav „complexul” tau de torturi

  17. Miha felicitari,arata superb tortuletele tale,cred ca sunt si delicioase!

  18. Buna seara tuturor! Eu sunt Minoki, prietena Mihaelei si degustatoarea aproape tuturor bunatatilor postate de ea pe acest blog.Va spun cu mana pe inima ca toate sunt facute cu pasiune si foarte gustoase. Bravo Miha ! Ma mandresc cu tine !!!

  19. tortul arata foarte bine cred ca este si foarte gustos,nu?
    valentine’s n-am sarbatorit dar asta nu ma opreste sa urez celor care au sarbatorit si in sspecial tie happy valentine’s day

  20. Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

  21. Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

  22. Aici am vazut si mai bine etapele creatiei 🙂 Excelent arata felicitari inca o data , este nemaipomenit !

  23. No asta numesc eu dovada ca dragostea trece prin stomac 😀 ! Sanatate!

  24. Multumesc frumos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]