Retete de prajituri / Torturi

Tort Cupidon

loading...

Happy Valentine’s Day!

* Pentru blat:

* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

* Pentru crema de lapte:

* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 100 ml apa

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

* Pentru ornat:

* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.

Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! 🙂

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Iaka, si eu stateam si te asteptam sa apari pe mess, sa te intreb de tort! :)) Si cind colo, l-ai si postat! Ce frumuseste ti-a iesit! Vad ca ai adaptat mai mult, eu am respectat cu strictete reteta :))) Oricum cred ca e demential la gust, abia astept sa-l taiem miine!

  2. Complimente Miha pentru tort si pentru tot!
    Happy Valentine’s day! XO

  3. Fuarte frumos!
    Esti o artista!
    Si esti foarte norocoasa daca nu ai probleme cu kg.
    Te pup.

  4. Iti doresc din inima, un Sf.Valentin plin de iubire ! Happy Valentine’s Day !

  5. Mmmmmmm … mie imi place cum arata blatul cu umplutura, fara glazura. Cred ca ar iesi o prajitura delicioasa!

  6. Yummy-yummy!
    Happy Valentine`s Day!

  7. Buna ziua,

    Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
    http://reteteculinare.me

    Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

    O zi buna!
    Claudia Morar

  8. foarte frumos tortul….felicitari pentru opera de arta…:) sa va iubiti mult.Happy Valentine`s Day!

  9. pe blogul meu te asteapta niste premii….succes la bucatarit

  10. Felicitari pentru tortuletele inimioare. O zi frumoasa de Valentine’s Day. Sanda

  11. tare frumos si interesanta idee:)
    kinderul pinguin e bun la orice ocazie, zi de nastere, sf valentin 🙂 adevarul e ca e delicios , as tot manca

  12. Miha iti doresc un happy valentin day !!!si iubitiva muuult 🙂 te mai astept pe la mine 🙂
    si ai facut un tort ff frumos si delicios

  13. Sper sa fii avut o zi cel putin pe masura minunatului tort pe care l-ai facut!

  14. Foarte frumos,de nota 10! Felicitari!

  15. tes cœurs sont sublimes
    joyeuse st Valentin
    bonne soirée

  16. imi place grozav „complexul” tau de torturi

  17. Miha felicitari,arata superb tortuletele tale,cred ca sunt si delicioase!

  18. Buna seara tuturor! Eu sunt Minoki, prietena Mihaelei si degustatoarea aproape tuturor bunatatilor postate de ea pe acest blog.Va spun cu mana pe inima ca toate sunt facute cu pasiune si foarte gustoase. Bravo Miha ! Ma mandresc cu tine !!!

  19. tortul arata foarte bine cred ca este si foarte gustos,nu?
    valentine’s n-am sarbatorit dar asta nu ma opreste sa urez celor care au sarbatorit si in sspecial tie happy valentine’s day

  20. Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

  21. Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

  22. Aici am vazut si mai bine etapele creatiei 🙂 Excelent arata felicitari inca o data , este nemaipomenit !

  23. No asta numesc eu dovada ca dragostea trece prin stomac 😀 ! Sanatate!

  24. Multumesc frumos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]