Retete de prajituri / Torturi

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Dragii mei, iata ca am reusit si in acest an sa „dovedesc” luna noiembrie, luna plina de aniversari si evenimente fericite. Daca pe la jumatatea lunii l-am sarbatorit pe Robert, cu un tort pentru care am primit 10 pe linie 😀 , in acest week-end am avut o noua mare aniversare. Amira, pui mic si drag, a implinit 6 ani. Si na…trebuie sa ma laud… tot 10 pe linie am primit! :))

Un tort cu blat ciocolatos si o crema divina de dulce de leche. Sper sa va placa si voua si ramaneti aproape, ca va mai aduc un tort in curand. Robert, pui drag si un pic mai mare, e si Andrei, astfel ca avem aniversari pe banda rulanta! :))

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • Pentru crema de dulce de leche:
  • 350 g dulce de leche (reteta AICI)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Tort de ciocolata cu dulce de leche:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul se topesc intr-un vas pe foc mic, amestecand continuu. Omogenizam si dam deoparte. Se adauga zaharul si incepem sa mixam pana compozitia se raceste si devine cremoasa. Punem apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si iaurtul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 blaturi in forma (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru cca 35-40 de minute fiecare. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa la racit (cu tot cu hartie de copt)

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere dam cratita deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la frigider pentru cateva ore, timp in care compozitia se va raci foarte bine si va capata consistenta.

Mixam compozitia pana obtinem o compozitie ferma si pufoasa.

Crema de dulce de leche:

Gelatina o punem la hidratat in 2-3 linguri de apa rece.

Intr-un castron punem dulce de leche si mascarpone. Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Separat mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma, doar sa aiba o consistenta aerata.

Gelatina o incalzim putin la microunde, atat cat sa devina lichida. Ca sa evitam formarea de cocoloase de gelatina in crema, punem peste gelatina putina compozitie de dulce de leche cu mascarpone si amestecam bine. Turnam apoi in castron peste restul de compozitie si amestecam bine. Incorporam si frisca batuta amestecand usor. Dam crema la rece pana incepe sa se intareasca.

Blaturile bine racite le taiem in 2, vom avea astfel 4 blaturi. Atentie la cum le manevrati, sunt moi si fragile si se pot rupe. Crema de ciocolata o impartim in 2 parti, cea de dulce de leche in 3.

Punem unul din blaturi pe platou si-l ungem cu o parte din crema de ciocolata. Deasupra punem o parte din crema de dulce de leche si nivelam.

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Punem apoi al doilea blat, a doua parte din crema de dulce de leche, al treilea blat cu restul de crema de ciocolata si crema de dulce de leche. Acoeprim cu ultimul blat si dam la rece pentru cateva ore (eu am lasat peste noapte)

Pentru ornat:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca lichida si se pune la topit pe foc mic. Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere dam cratita deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la frigider pentru cateva ore, timp in care compozitia se va raci foarte bine si va capata consistenta.

Mixam compozitia pana obtinem o compozitie ferma si pufoasa.

Cu aceasta crema vom orna tortul, fiecare dupa pricepere si imaginatie. 😉

Pofta buna!

Tort de ciocolata cu dulce de leche

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. La multi ani Amira draga!

  2. La multi ani frumosi si sanatosi Amirei! Tortul este grozav 😉

  3. De data asta, iti marturisesc ca m-as dezmata si eu cu asa ceva! :))) sa va traiasca amandoi puii, sa creasca sanatosi, si voi pe langa ei, ca sa puteti sa le oferiti o copilarie fericita! La multi, multi anisori frumosi! Muah!

  4. Super arata tortul si extrem de tentant! As intinde mana pentru o feliuta. La multi ani fetitei tale! Sa fie sanatoasa si sa aveti numai bucurii!

  5. La multi ani!!! Sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii!!!

    Cu tortul am fost cam pe-un gand 😉

  6. multumim, numai bine si voua! >:D<

  7. ionela says:

    super tare tortul,lam preparat a iesit fff bun,pup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]