Retete de prajituri / Torturi

Tort de ciocolata cu zmeura

A venit toamna… si nu simt asta neaparat din cauza vremii, ca mie-mi place cand e mai racoare :)) dar… a inceput si scoala. Trezit de dimineata, alergat spre scoala sau gradinita, lectii si griji… Acomodarea de dupa vacanta e cam grea si toate au venit parca buluc peste mine, asa ca cer iertare ca sunt in urma cu postarile si ca n-am sarbatorit impreuna inceputul anului scolar. :))

Tort cu zmeura si ciocolata

Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata de lapte
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
  • 1 zahar vanilinat Dr Oetker
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
  • 200 g zmeura
  • 1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
loading...

Mod de preparare Tort de ciocolata cu zmeura:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.

Preparare tort cu zmeura si ciocolata

Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Si pentru ca a venit toamna… Dr Oetker a lansat o noua campanie in care ne invita sa prajiturim folosind cele 7 esente cu arome deosebite. Pe langa deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale si cafea, Dr. Oetker oferă si 3 esente cu extract natural de portocale, lamaie și menta, esente cu care poti sa imbogatesti după gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Como siempre una deliciosa tarta! Te deseo un feliz otoño!. Gracias y besos Ana

  2. Minunat arata si cred ca e un deliciu!!!Yummy!Pup!

  3. Anonymous says:

    uiiiii ce bun tre sa fie asai cum zici cu scoala numai stres dar asta eee besitooo silvia

  4. Are un aspect delicios!

  5. Minunata si delicioasa!

  6. Arata super bine si cred ca e foarte delicios si cu zmeura!Trebuie sa-l incerc si asa! 😉 :*

  7. vai…..ce frumos arata…..si ce idei minunate mai ai 🙂 hugs

  8. Superb tort ai facut! Cred ca acesta l-am ales si eu sa il fac 🙂 .

  9. wouw!!! ce gâteaux est superbe très bien réaliser, bravo!

    Bisous

  10. Cred ca e tare bun tortul asta umplut cu frisca si arome minunate. Felicitari!

  11. O super bunatate de tort.O zi placuta!

  12. goi says:

    sub ce forma amesteci budinca cu faina si praful de copt in compozitia blatului? Prepari bundica sau pui praful de budinca?
    Multumesc anticipat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]