Retete de prajituri / Torturi

Tort de ciocolata cu zmeura

A venit toamna… si nu simt asta neaparat din cauza vremii, ca mie-mi place cand e mai racoare :)) dar… a inceput si scoala. Trezit de dimineata, alergat spre scoala sau gradinita, lectii si griji… Acomodarea de dupa vacanta e cam grea si toate au venit parca buluc peste mine, asa ca cer iertare ca sunt in urma cu postarile si ca n-am sarbatorit impreuna inceputul anului scolar. :))

Tort cu zmeura si ciocolata

Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata de lapte
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
  • 1 zahar vanilinat Dr Oetker
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
  • 200 g zmeura
  • 1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
loading...

Mod de preparare Tort de ciocolata cu zmeura:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.

Preparare tort cu zmeura si ciocolata

Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Si pentru ca a venit toamna… Dr Oetker a lansat o noua campanie in care ne invita sa prajiturim folosind cele 7 esente cu arome deosebite. Pe langa deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale si cafea, Dr. Oetker oferă si 3 esente cu extract natural de portocale, lamaie și menta, esente cu care poti sa imbogatesti după gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Como siempre una deliciosa tarta! Te deseo un feliz otoño!. Gracias y besos Ana

  2. Minunat arata si cred ca e un deliciu!!!Yummy!Pup!

  3. Anonymous says:

    uiiiii ce bun tre sa fie asai cum zici cu scoala numai stres dar asta eee besitooo silvia

  4. Are un aspect delicios!

  5. Minunata si delicioasa!

  6. Arata super bine si cred ca e foarte delicios si cu zmeura!Trebuie sa-l incerc si asa! 😉 :*

  7. vai…..ce frumos arata…..si ce idei minunate mai ai 🙂 hugs

  8. Superb tort ai facut! Cred ca acesta l-am ales si eu sa il fac 🙂 .

  9. wouw!!! ce gâteaux est superbe très bien réaliser, bravo!

    Bisous

  10. Cred ca e tare bun tortul asta umplut cu frisca si arome minunate. Felicitari!

  11. O super bunatate de tort.O zi placuta!

  12. goi says:

    sub ce forma amesteci budinca cu faina si praful de copt in compozitia blatului? Prepari bundica sau pui praful de budinca?
    Multumesc anticipat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]